Mariathon

Voorlopige eindstand Mariathon € 22.392,- | 75% doel € 30.000,-

Bel het telefoonpanel!

Het telefoonteam zit tijdens de Mariathon voor u klaar. Bel naar 073 – 687 2000 om uw donatie door te geven. Dan kunnen we de tussenstand bijhouden.

Jaarlijks wordt er tijdens de Mariathon wereldwijd geld ingezameld voor verschillende projecten van de Wereldfamilie. Dit jaar vraagt Radio Maria Nederland u om een bijdrage voor het project ‘Fatima’. 

In Fatima, Portugal, wordt op zaterdag 13 mei – de dag dat ook de internationale rozenkrans vanuit Fatima op de radio wordt uitgezonden – een nieuwe Radio Maria studio geopend. De jonge priester Marco Luís maakte onlangs kennis met onze priester-directeur Pieter Zimmermann. Hij noemt de studio in Fatima “een beslissende plaats in ons geloof, zowel voor Portugal als voor de hele wereld! Er is een investering van tienduizenden euro’s mee gemoeid. Onze Lieve Vrouw draagt ​​haar steentje bij en wil dat wij ook het onze doen door bij te dragen met onze gebeden, offers en financiën.

De twee Mariathondagen:
donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei

De Mariathon start op donderdag om 06:30 uur en duurt tot 18:00 uur. Op vrijdag begint het eveneens om 06:30 uur maar gaat het ’s avonds wat langer door tot 22:30 uur. Bellen kan tot 22:00 uur.

Steun Radio Maria ‘Fatima’ en maak een gift over naar:
IBAN: NL30 INGB 0674 7509 77
t.n.v. Radio Maria Nederland
o.v.v. Mariathon

Radio Maria ontvangt geen subsidie en dient geen commerciële belangen. Ze is volledig afhankelijk van giften van luisteraars. Bekijk hier op welke manieren u Radio Maria kunt steunen.

Hieronder een aantal foto’s van de nieuwe studio van Radio Maria Portugal in Fatima geopend op zaterdag 13 mei 2023 j.l. Ook enkele foto’s van de bedevaartsplaats te Fatima.

Radio Maria in Fatima, Portugal

We hopen dit jaar 30.000 euro bij elkaar te verzamelen, om zo het nieuwe radiostation in Fátima een ‘vliegende start’ te geven! Uw hulp daarbij is hard nodig en wordt ontzettend gewaardeerd. Laten we ook dit jaar weer alles op alles zetten om onze hemelse Moeder trots te maken en laten we met een warm hart geven voor de wereldwijde missie van Radio Maria. Doet u mee?

Eucharistische aanbidding

Vrijdag 26 mei zal er vanaf 14:00 uur tot 22:15 uur Eucharistische aanbidding zijn in de kapel van Radio Maria in ‘s-Hertogenbosch. Wilt u hier graag bij aansluiten? Via deze link kunt u zich inschrijven ofwel aanmelden. Laten we samen bidden!

Verloting van Boeken

Voor de Mariathlon 2023 hebben uitgeverij ‘Betsaida’ en uitgeverij ‘De Boog’ een tweetal boeken en een DVD ter verloting aangeboden. Wilt u hier graag voor in aanmerking komen? Bel de studio tijdens de Mariathon, geef uw donatie op en maak kans een van de volgende boeken.

1. Francisco en Jacinta van Fatima – auteur: Sonja Hissink – meer info: klik hier

2. Boek 100 jaar Fatima – auteur: Gerard J.M. van den Aardweg – meer info: klik hier

3. DVD Fatima het laatste geheim – meer info: klik hier

Foto’s: Mariathon vanuit onze studio
Foto’s: Radio Maria in Fatima

Nieuwsberichten – Mariathon 2023:

Dankbaar voor de Mariathon

Vele vrijwilligers, bidders, donateurs en medewerkers hebben zich de afgelopen twee dagen volop ingezet voor de Mariathon. Heerlijke bedrijvigheid op de werkvloer met als doel om de nieuwe studio van Radio Maria in Fátima een 'vliegende start' te geven. Dank voor ieders bijdrage!
26 mei 2023/door Frank Antonissen

De finale van de Mariathon

Het slot van de Mariathon gaat altijd gepaard met de nodig actie bij het telefoonpanel! Met 7 telefoonlijnen beschikbaar en vrijwilligers druk met de belletjes is het genieten van de dynamiek! Doe lekker met ons mee, dat vinden we geweldig mooi!

Met nog 35% te gaan, iets meer dan € 10.000,- hebben we nog een mooie uitdaging voor ons. Doet u mee? Heeft u nog speelruimte in uw budgetten, ruim óf beperkt, een gift aan Radio Maria helpt het evangelie te verspreiden.

Juist met de Mariathon-acties wereldwijd verlegt de Radio Maria Wereldfamilie de grenzen. De Mariathon opbrengsten geven volop ruimte voor het kunnen investeren in projecten wereldwijd om méér mensen te bereiken met de Blijde boodschap van Christus.
26 mei 2023/door Frank Antonissen

Mariathon acties wereldwijd

De Mariathon is dé actie die wereldwijd door alle Radio Maria stations eens in het jaar wordt ingezet. Vanwege de Mariamaand zijn er momenteel meer radiostations van Radio Maria die nú actie voeren. Bijvoorbeeld Radio Maria in Canada, Costa Rica, Panama. Daar zetten ze zich in voor andere projecten dan Fátima. Mooi toch!

U kunt ook bijdragen aan de missie van Radio Maria Wereldwijd! Geef een bijdrage voor de Mariathon. Radio Maria Nederland zet ze zich in voor een 'vliegende start' voor de nieuwe studio van Radio Maria in Fátima. Deze is afgelopen 13 mei 2023 geopend. Radio Maria Portugal zelf bestaat pas sinds 2021. Mooi dat we hen mogen ondersteunen.
26 mei 2023/door Frank Antonissen

Dag twee van de Mariathon

De Mariathon is met dag 2 al weer een paar uurtjes op weg. Wat mooi dat u ook al zo vroeg betrokken bent bij de actie. Het belteam heeft inmiddels ook 'n paar koppen koffie op :)... Doet u ook mee met de Mariathon? Bel naar het telefoonpanel, het belteam zit voor u klaar. Bellen kan tot vanavond 22:00 uur.

Draag ook bij aan dit mooie project.
26 mei 2023/door Frank Antonissen

Eerste dag Mariathon zit er op

Tijdens de Mariathon wordt wereldwijd, bij alle Radio Maria stations, opgeroepen om de missie van de Wereldfamilie van Radio Maria te ondersteunen. Radio Maria Nederland richt zich deze dagen op het project van Radio Maria in Portugal; een radiostudio in Fatima.

De eerste dag van deze tweedaagse Mariathon zit er op. De tussenstand is € 8.005,- Nog € 21.995,- te gaan tot het streefbedrag van € 30.000,- Heel veel dank voor alle reeds toegezegde giften!

Morgen kunt u van 06:30u tot 22:00u luisteren naar de Mariathon bij Radio Maria Nederland. Gedurende de hele dag kunt u bellen naar het telefoonpanel om ook uw gift toe te zeggen.
25 mei 2023/door Lars Gerfen

Mariathon Fátima – start om 06:30 uur!

Donderdagochtend 25 mei start in alle vroegte van 06:30 uur de Mariathon voor het project Fátima. De Radio Maria Wereldfamilie wil nog meer in een aantal belangrijke bedevaartsplaatsen aanwezig zijn én daar vanuit met de Radio bijdragen aan de verspreiding van het geloof. Draag ook bij!
24 mei 2023/door Frank Antonissen

Mariathon-acties van de Wereldfamilie

Elk jaar zet de gehele Radio Maria Wereldfamilie zich in met de Mariathon, live-radio actiedagen, voor specifieke Radio Maria projecten in de wereld. Komende donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei mogen we weer. Ja, wij dragen ook graag ons steentje bij voor projecten elders. In 2022 hebben wij een bijdrage voor Radio Maria Zuid-Soedan met de Mariathon bijeen gehaald. Afgelopen januari is de studio aldaar ingezegend. Lees het veelzeggende bericht daarover.
21 mei 2023/door Frank Antonissen