Bel het telefoonteam!

Het telefoonteam zit tijdens de Mariathon voor u klaar. Bel naar 073 – 687 2000 om uw donatie door te geven. Dan kunnen we de tussenstand bijhouden.

Mariathon

Tussenstand Mariathon € 27.005,00 | 108% doel € 25.000,-
Eucharistische aanbidding

Vrijdag 26 mei zal er vanaf 14:00 uur tot 22:00 uur Eucharistische aanbidding zijn in de kapel van Radio Maria in ‘s-Hertogenbosch. Wilt u hier graag bij aansluiten? U kunt zich hier inschrijven. Laten we samen bidden!

Jaarlijks wordt er tijdens de Mariathon wereldwijd geld ingezameld voor verschillende projecten van de Wereldfamilie. Dit jaar vraagt Radio Maria Nederland u om een bijdrage voor het project ‘Mexico’. Inmiddels is de Mariathon alweer tot een prachtig einde gekomen. Bekijk hier het dankwoord! Op deze pagina (onderaan) kunt u meerdere foto’s en video’s bekijken van de Mariathon.  

Dit jaar viel de keuze al vrij snel en makkelijk op Radio Maria Mexico. In onze programmering hebben we immers het pro-life programma Guadalupana waarin we bidden voor het ongeboren leven. Nabij de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe in Mexico-Stad bevindt zich de kleine studio van Radio Maria. De studio heeft zijn deuren geopend voor pelgrims van over de hele wereld, vooral voor priesters.

De twee Mariathondagen:
donderdag 24 mei en vrijdag 25 mei

De Mariathon start op donderdag om 06:30 uur en duurt tot 18:00 uur. Op vrijdag begint het eveneens om 06:30 uur maar gaat het ’s avonds wat langer door tot 22:30 uur. Bellen kan tot 22:00 uur.

Steun Radio Maria ‘Mexico’ en maak een gift over naar:
IBAN: NL30 INGB 0674 7509 77
t.n.v. Radio Maria Nederland
o.v.v. Mariathon

Radio Maria ontvangt geen subsidie en dient geen commerciële belangen. Ze is volledig afhankelijk van giften van luisteraars. Bekijk hier op welke manieren u Radio Maria kunt steunen.

Wilt u direct naar IDEAL? klik hier

Voor een impressie van DAG 1: klik hier | Voor een impressie van DAG 2: klik hier.

Radio Maria in Mexico

Mexico is een zeer gelovig land en tegelijk een zeer geteisterd land. Pieter Zimmermann verwijst naar de woorden van Maria die zij In Guadalupe tegen de H. Juan Diego zegt: “Ben ik niet de bron van jouw vreugde?” Die bron wil ook Radio Maria Mexico zijn voor de vele luisteraars en mensen die zo’n kracht en steun putten uit het luisteren naar Radio Maria. Om de aanwezigheid van Radio María te versterken zijn nieuwe frequenties nodig in Mexico-Stad en omtrek, en in Ciudad Juárez, in de staat Chihuahua, vlakbij de grens met de Verenigde Staten.

We hopen dit jaar 25.000 euro bij elkaar te verzamelen. Uw bijdrage wordt ontzettend gewaardeerd. Laten we ook dit jaar weer alles op alles zetten om onze hemelse Moeder trots te maken en laten we met een warm hart geven voor de wereldwijde missie van Radio Maria. Doet u mee?

Verloting van Boeken

Voor de Mariathlon 2024 hebben uitgeverij ‘Betsaida’ en uitgeverij ‘De Boog’ vier boeken ter verloting aangeboden. Wilt u hier graag voor in aanmerking komen? Bel de studio tijdens de Mariathon, geef uw donatie op en maak kans een van de volgende boeken. Elke dagdeel verloten we twee boeken, in totaal 10 boeken. Luister naar de Mariathon om te horen welke twee boeken dan verloot gaan worden.

1. Wees gegroet Koningin – auteur: Scott Hahn – meer info: klik hier

2. Bloemen voor Maria – auteur: Zuster monialen van Opgrimbie – meer info: klik hier

3. Drie (niet) geliefden? – auteur: Mgr. André Léonard meer info: klik hier

4. Jezus en de Joodse wortels van Maria – auteur: Brant Pitre – meer info: Betsaida | De boog

Nieuwsberichten – Mariathon 2024:

Terugblik Mariathon | Aan tafel met

In het programma 'Aan tafel met' van vandaag kunt u luisteren naar een mooie terugblik op de Mariathon met Els, Caroline, Frank en Yvonne. Een gesprek van teamleden vanuit 'alle' disciplines van het werk bij Radio Maria; receptie, redactie, promotie en coördinatie. De Mariathon was een groot succes en dat is vooral dankzij de betrokkenheid van alle luisteraars.
27 mei 2024/door Frank Antonissen

De finale | Mariathon 2024

Op naar de finale, het laatste deel van de Mariathon is begonnen! Het is vrijdagavond 24 mei 2024 en we zitten al over de € 20.000,-. Geweldig! Het blijft zo mooi om te zien dat zoveel luisteraars bellen, bidden en doneren voor het project van Radio Maria Mexico! Draagt u ook bij? U kunt bellen tot 22:00 uur! Op deze pagina wat impressies van de avond!
24 mei 2024/door Frank Antonissen

Dag 2 | Mariathon 2024

Hallo allemaal, vandaag is dag 2 van de Mariathon! De dag waar het verschil gemaakt wordt! Bel naar 073 687 2000 en draag bij voor Radio Maria Mexico. Help zo een land van uitersten, van Guadalupe maar ook van armoede, drugs en criminaliteit de blijde boodschap te horen via nieuwe zendmasten in Mexico. Dat geluid klinkt nog lang niet overal in Mexico.
24 mei 2024/door Frank Antonissen

Dag 1 | Mariathon 2024

Hallo allemaal, vandaag is de Mariathon mooi op gang gekomen. En wát maakt de Mariathon zo bijzonder? Allereerst alle persoonlijke ontmoetingen... zowel telefonisch als live op de studio. Zoals een weerzien van Angela Moonen en Christien Smits. 'Wat één verassing om elkaar te zien!' 'Ja wat ontzettend leuk'. 'We denken zo vaak aan elkaar. Een prachtige spontane ontmoeting in de redactiekamer waar het telefoonteam tijdens de Mariathon actief is.
23 mei 2024/door Frank Antonissen

De aftrap | Mariathon 2024

De Mariathon gaat morgenvroeg van start met om 06:30 uur de aftrap! Samen halen we geld op voor een van de wereldwijde projecten van Radio Maria. Wij hebben gekozen voor Radio Maria Mexico. Laten we hen helpen het bereik te vergroten en meer mensen te raken met het geloof in Jezus Christus. Radio Maria Nederland is er klaar voor! Jij ook?
Een goed begin is het halve werk en om dat klaar te spelen hebben we jou nodig! Doe donderdag 23 en vrijdag 24 mei mee met de Mariathon.
22 mei 2024/door Frank Antonissen

Eucharistische aanbidding | Mariathon 2024

Bidt vrijdag voor het Allerheiligste, Jezus Christus uitgesteld in de monstrans. Biddend en vertrouwend brengen we de Mariathon bij God. Wilt u meebidden voor de actie? Wilt u een mooi moment van Eucharistische aanbidding in onze Kapel? Dat kan! Jaarlijks wordt er tijdens de Mariathon wereldwijd geld ingezameld voor verschillende projecten van de Wereldfamilie. Dit jaar vraagt Radio Maria Nederland u om een bijdrage voor het verbreden van het netwerk van Radio Maria Mexico.
21 mei 2024/door Frank Antonissen

Mariathon voor Radio Maria Mexico

Aanstaande donderdag 23 en vrijdag 24 mei is het zover: de Mariathon voor Radio Maria Mexico! Jaarlijks wordt er tijdens de Mariathon wereldwijd geld ingezameld voor verschillende projecten van de Wereldfamilie. Dit jaar vraagt Radio Maria Nederland u om een bijdrage voor het verbreden van het netwerk van Radio Maria Mexico.
20 mei 2024/door Frank Antonissen

Pinksterbedevaart

Komen jullie op 2e Pinksterdag, maandag 20 mei, ook voor de Pinksterbedevaart naar 's-Hertogenbosch? Samen met Maria gaan we al wandelend, zingend en biddend naar de Sint-Janskathedraal.

Verzamel om 13:00 uur bij de studio van Radio Maria Nederland aan de Waalstraat 2 in 's-Hertogenbosch. Naast de bedevaart/processie, bidden we de rozenkrans en vieren we om 15:00 uur een plechtige Latijnse Hoogmis. Na afloop terug op de studio is ook tijd voor een leuke borrel! Kom je ook?

Zet daarnaast de Mariathon in uw agenda want op donderdag 23 en vrijdag 24 mei komen we in actie voor Radio Maria Mexico! Meer info: www.radiomaria.nl
15 mei 2024/door Frank Antonissen
Video’s – Mariathon 2024:

Foto’s: Mariathon vanuit onze studio