Ontvangst via DAB+ | Internet

Op deze pagina leest u hoe, waar en waarmee u Radio Maria kunt ontvangen via DAB+ en Internet. Radio Maria is u naast de ontvangst graag nog op meerdere manieren van dienst, meer informatie daarover: klik hier.

Luister via de nieuwe App

Android app (gratis)

IOS iPhone en iPad app (gratis)

Vanaf september 2023 is de nieuwe ‘Radio Maria NL’ app beschikbaar! De Radio Maria NL app is een van de prachtige manieren om naar Radio Maria te luisteren. Waar je ook bent, Radio Maria is er met jou… wel even downloaden.

Wisselen tussen live en ‘on-demand’ uitzendingen was nog nooit zo mooi! De App is een prachtig instrument om u op een mooie manier van dienst te zijn. Met de nieuwe app hebben we ingezet op een sterk verbeterde en onverstoorbare luisterervaring voor app-gebruikers, wat een verschil! Meer informatie over de nieuwe app – klik hier.

Luister via de DAB+ frequentie

Heeft u een DAB+ radio in uw bezit, stem dan af op kanaal 9C (frequentie 206.352 MHz). Overweegt u een DAB+ radio aan te schaffen? Bekijk hier de opties die bij Radio Maria te verkrijgen zijn, waaronder de unieke Radio Maria DAB+ radio. Wilt u meer kennis nemen van DAB+, op deze pagina is meer informatie voor handen.

In 2022 is Radio Maria overgeschakeld naar de nieuwe DAB-frequentie (9C). Mogelijk heeft u er niets van gemerkt en is uw radio automatisch overgeschakeld. Mocht u toch ontvangstproblemen krijgen, gebruik dan de scanfunctie op uw DAB-radio. Meer over voorgaande berichten: klik hier

Podcast platformen

‘De Pater Podcast’ van pater Elias Leyds is te horen op diverse podcast platformen. Radio Maria Nederland verwacht in de nabije toekomst selectief meerdere programma’s als podcast op de bekende platformen uit te brengen. Zoals Spotify / Google Podcasts / Itunes / Tune-In / Soundcloud / De podcast App. Klik op de naam voor de directe link naar de podcast per platform.

Internationale Radio Maria Play app voor mobiele telefoon en tablet

U kunt ons ook beluisteren via de internationale ‘Radio Maria Play’ app. Zo kunt u ook luisteren naar andere radiostations van de Radio Maria Wereldfamilie. De app is te downloaden voor uw mobiele telefoon of tablet. De app is beschikbaar voor de platformen Android en iOS:

– iOS iPhone en iPad app (gratis)
– Android app (gratis)

Ontvangst in de auto

Ja dat kan zowel via internet als met de DAB+, hoe u dat kunt doen, lees hier verder.

Luister via Internet

Er zijn meerdere opties om Radio Maria Nederland via internet te ontvangen:

Website

www.radiomaria.nl Dit is de plek waar zowel het luisteren naar Radio Maria en de informatie verstrekking in zijn geheel samenkomt. Radio Maria is 24 uur per dag www.radiomaria.nl/luisteren en u kunt bovendien vele programma’s naluisteren als podcast.

Klik bij de website op de afspeelknop, deze brengt u naar het pop-up venster van de Radio Maria media-player. Daar kunt u live kunt gaan luisteren. De afspeelknop, die u overall op de website in de banner kan vinden, brengt u altijd terug naar de media-player waarop u al luistert. Het afspelen en pauzeren én het switchen naar podcast uitzendingen verloopt soepel, ontdek het zelf! Een podcast kunt u pauzeren waar u wilt, zodat u direct kan overschakelen naar live-gebed of een uitzending op dat moment op Radio Maria. Het herstarten van de podcast daarna brengt u terug naar waar u was gebleven.

Radio Maria wenst u veel luisterplezier toe op deze nieuwe website!

Via uw eigen mediaspeler

Met het adres https://stream.radiomaria.nl kunt u luisteren via uw eigen mediaspeler. Gebruik daarvoor de menu-optie ‘Open URL…’. In iTunes gebruikt u de menu-optie ‘Open Audio Stream…’.

Internetradiotoestel

Luister via een internetverbinding, zónder computer! Zoek in de zenderlijst of stel het toestel in op het adres https://stream.radiomaria.nl Voor toestellen kunt u bijvoorbeeld kijken op de websites van Conrad, Mediamarkt, BCC, Medion of gewoon in de winkel. Ook Radio Maria Nederland biedt twee DAB+/internetradio’s aan.

Voor personen met een (visuele) handicap is de Orion Webbox een oplossing.

Ontvangst in Vlaanderen

Hoe zit het nou in Vlaanderen? Is Radio Maria Nederland ook digitaal te ontvangen in Vlaanderen? Via internet kunt u sowieso naar Radio Maria Nederland luisteren. Dat kan via een internetradio, www.radiomaria.nl of de app voor mobiel en tablet. Hiervoor heeft u wel een internetaansluiting nodig.

DAB+ in Vlaanderen
Het DAB+ signaal gaat in principe tot de landsgrens, maar gelukkig blijkt Radio Maria Nederland ook in Vlaanderen op kleine schaal te ontvangen. Buitenshuis is de ontvangst goed, maar binnenshuis kan het, net als in Nederland, problemen geven. Veel hangt af van de omgeving en hoe het huis is gebouwd. U zult dus even moeten experimenteren of er een plaats is voor ontvangst binnenshuis. Met het nieuwe DAB+ signaal van Radio Maria Nederland kan de ontvangst in Vlaanderen op plaatsen beter te ontvangen zijn, op andere plaatsen wellicht minder dan men vanuit Vlaanderen gewend was.