Feestelijke opening tweede studio Radio Maria

Radio Maria Nederland heeft zaterdag 26 oktober op het Diocesaan heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo haar tweede studio feestelijk geopend en laten inzegenen. Mgr. Hendriks verzorgde de inwijding in het bijzijn van ruim honderdvijftig geïnteresseerden. De onthulling van het nieuwe naambord én de opening van de studio zelf gebeurden door Raffaele Galati die hiervoor speciaal uit Italië was overgekomen.

Raffaele Galati, Europees Coördinator voor de Wereldfamilie van Radio Maria, heeft een bijzondere band met Heiloo. In juni dit jaar is hij, kort na zijn eerste bezoek aan Heiloo, ternauwernood ontsnapt uit zijn auto na een zwaar ongeluk. Het feit dat hij zonder schrammetje of verwonding uit zijn auto is gekomen, dankt hij met overtuiging aan de bescherming van Onze Lieve Vrouw ter Nood, van wie hij een gewijde kaars in zijn auto had liggen. Terug te zijn in Heiloo maakte deze dag voor hem als ook voor Radio Maria Nederland extra bijzonder.

Monseigneur Jan Hendriks was hoofdcelebrant bij de Eucharistieviering waarmee de feestelijke middag begon. Hij haakte in zijn preek aan bij de samenwerking die het Heiligdom en Radio Maria zijn aangegaan. “Deze bedevaartplaats ter ere van Onze Lieve Vrouw ter Nood wil een levend centrum zijn van gebed en geloof en een lichtend baken voor mensen die zoekende zijn of althans open staan voor verdieping en bezinning. We hopen en bidden dat de aanwezigheid van Radio Maria op het terrein van het heiligdom voor beide – radio en heiligdom – vruchtbaar mag zijn.”

De vele geïnteresseerden die speciaal naar Heiloo waren gekomen verzamelden zich voor de onthulling van het naambord bij de toegang van het terrein. Vanwege de grote opkomst verliep het bezoeken van de nieuwe studio gefaseerd. De middag werd gecomplementeerd met een gezellige lunch, gebed, zang én de toespraken van voorzitter Ger Zimmermann, Raffaele Galati, rector Jeroen de Wit en Herbert Visser van 100% NL.

Voorzitter Zimmerman sprak zijn vreugde uit over deze feestelijke start in Heiloo. Hij dankte de bisschop en rector Jeroen de Wit voor het hartelijke welkom en de medewerkers van het Diocesaan Heiligdom in Heiloo die zich op een of andere manier voor de opening en ontvangst op de dag zelf en voor de organisatie rondom de studio van Radio Maria hebben ingezet.

Naast de hoofdstudio in ’s-Hertogenbosch is er nu een tweede studio in het Julianaklooster in Heiloo. In deze studio worden opnames of live uitzendingen gemaakt die via de hoofdstudio in Den Bosch worden uitgezonden.

De onthulling van het Radio Maria naambord door Raffaele Galati. (foto: Gerard Adolfse)

De inzegening van het naambord en de studio door Mgr. Hendriks. (foto: Gerard Adolfse)

De inzegening van de nieuwe Radio Maria studio door Mgr. Hendriks. (foto: Gerard Adolfse)

Raffaele Galati geeft zijn speech, voorzitter Zimmermann vertaald. (foto: Gerard Adolfse)

Meer foto’s zijn te zien op facebook/radiomarianederland
Diverse live video-opnames zijn te zien op facebook/radiomarianederland