Radio Maria zit op een nieuwe DAB+ frequentie.

In de afgelopen maanden is Radio Maria overgeschakeld naar een nieuwe DAB-frequentie. Mogelijk heeft u er niets van gemerkt en is uw radio automatisch overgeschakeld. Mocht u toch ontvangstproblemen krijgen, gebruik dan de scanfunctie op uw DAB-radio om op de juiste frequentie (9C) af te stemmen.

Toekomstbestendig

In 2021 heeft de overheid een veiling van DAB-frequenties gehouden. Radio Maria heeft toen, evenals een groot aantal landelijke radiozenders, een eigen DAB-frequentie kunnen verwerven, door steun van de luisteraars en met hulp van de Wereldfamilie van Radio Maria. Daarmee zijn we de komende 12 jaar verzekerd van de mogelijkheid in heel Nederland uit te zenden. Voor de oude frequentie, die Radio Maria huurt, was dat niet te garanderen. Afgelopen maand is het netwerk waarover de nieuwe frequentie 9C gaat landelijk in de volle omvang gereed gekomen.

Afschakeling oude frequentie per 15 juli 2022 (update 16-06-2022)

Momenteel zendt Radio Maria dus uit over zowel de oude (11C) als de nieuwe (9C) frequentie. Dat betekent dubbele kosten. Om zo snel mogelijk deze dubbele uitzendkosten te vermijden, proberen we per 15 juli de oude frequentie af te sluiten. In principe pakt uw radio vanzelf de nieuwe frequentie op. Dat is nu al in vele regio’s het geval. Vaak merkt de gebruiker er niets van. Mocht het niet automatisch zijn gegaan en u merkt u nu al of na 15 juli dat u Radio Maria niet meer ontvangt, gebruikt u dan de scanfunctie op uw DAB-radio om op de juiste frequentie (9C) af te stemmen. Wellicht is het handig om een huisgenoot, familielid of goede vriend te vragen u hierbij te helpen.

Lees hier meer over de manieren om Radio Maria te ontvangen.

Bij aanhoudende problemen kunt u bellen met de receptie van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 12 uur via 073 6872000.