Nieuwe priester-directeur voor Radio Maria Nederland: Pieter Zimmermann

Dinsdag 19 juli was er na de Eucharistieviering van 09:00 uur een kort interview met de nieuwe priester-directeur. Deze is in de audiotheek te beluisteren, zie ook onderaan deze pagina.

Met grote dankbaarheid en vreugde deelt Radio Maria Nederland mee dat Pieter Zimmermann (42) vanaf 1 september 2022 de nieuwe priester-directeur zal zijn.

Pieter Zimmermann: “De Heer en Maria hebben ons een prachtige missie toevertrouwd, namelijk om hun liefde ook via de Radio te verspreiden. Ik bid dat we geïnspireerd door Gods heilige Geest deze missie samen waar kunnen maken!”

De aanstelling tot priester-directeur is mogelijk gemaakt door mgr. De Korte van Bisdom ’s-Hertogenbosch, die positief heeft gereageerd op een verzoek van de Wereldfamilie van Radio Maria. De priester-directeur is, zoals bij alle Radio Maria stations, een priester die leiding geeft aan het team van medewerkers en vrijwilligers. De bisschop heeft Pieter Zimmermann, naast zijn benoeming tot waarnemend pastoor voor de parochie H. Franciscus en H. Clara te Druten, vrijstelling verleend om werkzaamheden voor Radio Maria te verrichten.

Pastoor Pieter Zimmermann is geen onbekende voor Radio Maria. Eerder zond Radio Maria wekelijks de Eucharistieviering uit vanuit de parochie in Sint-Michielsgestel waar hij indertijd kapelaan was. Het afgelopen seizoen verzorgde pastoor Zimmermann wekelijks de podcast Zuiderlicht, waarin hij zijn licht werpt op zaken in Kerk en wereld. En hij werkte mee aan diverse radioretraites en lezingen voor Radio Maria. Pastoor Zimmermann heeft een grote liefde tot Maria. Zo organiseerde hij de afgelopen twee jaar, o.a. met Radio Maria, de Rosary Rally, een jaarlijks internationaal evenement rondom de rozenkrans.

De benoeming in de parochie alsook zijn functie als priester-directeur van Radio Maria gaat in per 1 september 2022. Het team van medewerkers en vrijwilligers verwelkomt de nieuwe priester-directeur vol vertrouwen en enthousiasme. De eerste maanden zal pastoor Zimmermann Radio Maria met name van binnenuit leren kennen. Vanaf september, als de nieuwe programmering van start gaat, zal Pieter Zimmermann geregeld bij Radio Maria Nederland te beluisteren zijn.

De Pius Podcast

Luister elke woensdag om 10:15 uur naar een nieuwe uitzending van pr. Pieter Zimmermann!

Zuiderlicht
De Pius Podcast

Luister elke woensdag om 10:15 uur naar een nieuwe uitzending van pr. Pieter Zimmermann!

Zuiderlicht