Radio Maria ontvangen in de auto

Radio Maria heeft diverse mediatools tot haar beschikking om u op een mooie manier van dienst te zijn. Radio Maria beluisteren in de auto kan ook! Heerlijk als forens luisteren naar de verdieping of aanhaken bij het gebed of de Eucharistie. Het kan al zit Radio Maria Nederland niet meer op de AM of een FM radiofrequentie. Met DAB+ wat steeds meer in de auto’s beschikbaar komt, kunt u eenvoudig en direct Radio Maria luisteren in uw auto.

Hoe kan ik mijn auto luisteren via internet?

In sommige auto’s kunt u via USB de smartphone of tablet aansluiten op uw bestaande autoradio. Dit gaat via de AUX-ingang of middels Bluetooth. Uiteraard moet u dan wel verbinding hebben met internet om Radio Maria te kunnen ontvangen. Tegenwoordig kunt u al voor ongeveer 25 euro per maand een onbeperkt internetabonnement aanschaffen.

DAB+ in een nieuwe auto

In een leaseauto of een nieuwe auto wordt een DAB+ radio vaak als optie aangeboden. In een aantal auto’s zit het standaard ingebouwd maar meestal is dit niet het geval. Als u DAB+ wenst in uw nieuwe (lease)auto dan moet u dit dus wel duidelijk aangeven.

DAB+ in een gebruikte auto

Integreren met bestaande radio
Er zijn meerdere mogelijkheden om DAB+ te integreren met de bestaande radio. U kunt ervoor kiezen om een los kastje te monteren aan het dashboard en via de aux-ingang de connectie te maken. Dit gebeurt wel door middel van kabels die zichtbaar zijn. Het is vergelijkbaar met een draagbaar navigatiesysteem. Een voorbeeld hiervan is de Pure Highway 300DI. Ook kunt u kiezen voor een totaal geïntegreerd systeem tot en met de bediening op het stuur. Voor de moderne auto’s met geïntegreerde radio’s is het ook mogelijk om er een DAB+ module aan toe te voegen door uw dealer.

Nieuwe radio inbouwen
U kunt er ook voor kiezen om gewoon een nieuwe digitale autoradio met frontje (DIN) in te bouwen die de bestaande radio vervangt. Veel merken bieden verschillende modellen aan.

Heb ik een antenne nodig?

Het merendeel van de auto’s waar u een DAB+ radio inbouwt heeft een nieuwe antenne nodig om het DAB+ signaal. Er zijn verschillende typen antennes verkrijgbaar. Voor een uitgebreid advies gaat u naar de autodealer of een electronicawinkel.

Kan ik de DAB+ radio zelf inbouwen?

Het is mogelijk om de radio zelf in te bouwen maar daar is wel enige kennis voor nodig. Onder andere kennis over de electronica van de auto. Wij raden u aan om dit door een professional te laten doen.