Mariathon-acties van de Wereldfamilie

Elk jaar zet de gehele Radio Maria Wereldfamilie zich in met de Mariathon voor specifieke Radio Maria projecten in de wereld. Zo is ook Radio Maria Nederland al meermaals geholpen. Met name in het begin maar ook onlangs in 2022 nog met het verwerven van de nieuwe DAB+ frequentie. Wij dragen ook graag ons steentje bij voor projecten elders. In 2022 hebben wij een bijdrage voor Radio Maria Zuid-Soedan met de Mariathon bijeen gehaald. Afgelopen januari is de studio daar ingezegend. Zie het veelzeggende bericht op deze pagina.

Komende week volgt de volgende Mariathon – project Fatima. Luister donderdag 25 en vrijdag 26 mei naar de live-actie op de radio. Meer informatie: www.radiomaria.nl/mariathon.

Vertaald van oorspronkelijk bericht – klik hier

Radio Maria heeft een heilige missie in dit extreem onrustige Afrikaanse land. Op 21 januari 2023 zegende de aartsbisschop van Juba (de hoofdstad van het land), Zijne Excellentie Monseigneur Stephen Ameyu Mulla, de prachtige studio’s en het hoofdkantoor van Radio Maria in Zuid-Soedan.

De sfeer was biddend en vreugdevol, er werd gezongen en gedanst. Het hoofdkantoor in Juba bestaat uit een gloednieuw, groot gebouw en heeft als missie om als nationaal hoofdkantoor te dienen. Vanuit Juba is het plan om gebedsbruggen te creëren tussen de verschillende Zuid-Soedanese etnische groepen om een ​​klimaat van vrede en verzoening tot stand te brengen.

Inderdaad, degenen die samen bidden, zien zichzelf als zonen en dochters van dezelfde hemelse Vader en van dezelfde moeder, de Maagd Maria. Voor dit land dat hongert en dorst naar vrede, drinkwater, elektriciteit, infrastructuur (scholen, ziekenhuizen, wegen…), dagelijks brood enz., zal Radio Maria inderdaad een belangrijk gebedsmiddel, evangelisatiemiddel en een motor voor mens en sociale ontwikkeling.

Moge Onze Lieve Vrouw de gulle hand zegenen van alle schenkers die de uitvoering van dit project in de uiterste periferie van de wereld mogelijk hebben gemaakt.