Pinksternoveen & Rosary Rally

Onderschat nooit de impact van het gebed… in tegendeel zie uit met verwachting en geloof. De wereld kent door de gehele geschiedenis van de mensheid heen ontelbare gebedsverhoringen, zo ook in 2022! Radio Maria moedigt u aan om elke dag de tijd te nemen voor het gebed. Dat liefde, trouw en dankbaarheid het gebed steeds (opnieuw) en dieper mag aansporen.

Pinksternoveen / Hemelvaart

Donderdag 26 mei 2022 vieren we met elkaar de Hemelvaart van Jezus Christus! De apostelen en volgelingen van Jezus hadden het nakijken toen Christus opging naar God de Vader. Jezus, beloofde ons niet alleen achter te laten, een helper zou ons gegeven worden. Die belofte kreeg als snel zijn vervolg met Gods Geest die met Pinksteren neerdaalde op de apostelen en Maria. Daarmee een geheel nieuwe dimensie te geven aan het volgen van Christus.

Hoe zou ons geloof stand kunnen hebben gehouden door alle generaties en eeuwen heen als we de Heilige Geest NIET hadden ontvangen. Hoe had het geloof, de Blijde boodschap, überhaupt zo effectief kunnen verspreiden? De hulp van God was toen én is ook vandaag de dag hard nodig. Sluit dan ook aan met het bidden van de Pinksternoveen. De pinksternoveen start met hemelvaart, elke dag bidden we dit gebed: in het ochtendprogramma ‘Goedemorgen Radio Maria’, bij de Eucharistievieringen en de Rozenkrans.

Het gebed kunt u o.a. terugvinden in het gebedenboekje ‘Bidden met Radio Maria’ op blz. 19.

Internationale Rosary Rally

Zaterdag 4 juni 2022, pinksterzaterdag, is het zover! Radio Maria zal de 2e editie van de internationale Rosary Rally, een gebedsrally in de publieke ruimte, ondersteunen! Samen met bidders van allerhande aan nationaliteiten en moedertalen zullen we in de Geest van Pinksteren, mét de H. Maagd Maria en het Rozenkransgebed ons biddend voor God verzamelen. Dit alles doen we wederom in Eindhoven bij het Radiomonument in het stadswandelpark. Radio Maria zal terplekke de Internationale Rosary Rally faciliteren én live uitzenden op Radio Maria én via een live-stream beschikbaar maken.
Meer info: www.radiomaria.nl/rosaryrally