Pinksternoveen

Als voorbereiding op Pinksteren is het bidden van de Pinksternoveen een prachtig middel. Vanaf de vrijdag na Hemelvaart tot Pinksteren wordt deze gebeden, bid u mee? Met de noveen nemen we ook de Mariathon in gebed mee.

In de school van de Heilige Geest

Komend weekend, zaterdag 4 mei, start Radio Maria met het boek ‘In de school van de Heilige Geest’ van Jacques Philippe, uitgegeven door Betsaida en De Boog. In de bijbel wordt de Heilige Geest de Trooster genoemd. De kracht van boven die onze zwakheid te hulp komt. Voor ons mensen die zo kwetsbaar zijn, die geconfronteerd worden met allerlei vormen van strijd en die zo gemakkelijk de weg kwijt raken is deze hulp van de Heilige Geest geen luxe, maar moet Hij een essentieel element worden van ons christelijk leven. Hoe laten we de Heilige Geest ons leiden en helpen?

Beluister dit boek in het weekend bij Radio Maria om 06:05 | 13:30 | 00:00 uur.

Audiotheek | Radio Maria Nederland

Storing app

Beste luisteraars, de app van Radio Maria heeft een noodzakelijke update moeten krijgen. Dit heeft te maken met een aantal wijzigingen bij Soundcloud die eerder dan gepland zijn doorgevoerd, dat vroeg ad-hoc technische aanpassingen. Download in uw app-store de update van de Radio Maria NL app. Excuses voor het ongemak.

Het live luisteren naar Radio Maria via DAB+ en via internet op de website of uw internet-radio kan zoals u gewend bent. 

Musica Sacra met H. Bernadette

Aanstaande zondag 28 april komt er een einde aan de rondgang van de relieken van de H. Bernadette door Nederland. In het programma Musica Sacra nemen we afscheid van Bernadette met het lied ‘Song of Bernadette’ van Jennifer Warnes en natuurlijk met ‘te Lourdes op de Bergen’. Op zondag horen we in het evangelie dat Jezus de ware wijnstok is daarom ook het prachtige werk van Arvo Pärt: ‘I am the true vine’. Kortom een uitzending met prachtige muziek met omlijsting van pastoor Anton Overmars.

Interviews Missionaire Parochie

zaterdag 6 april was de conferentie van de Missionaire Parochie in Veenendaal met zo’n 750 bezoekers. Radio Maria was erbij en pr. Koos Smits ging met zijn Edirol op pad om mensen hier en daar te interviewen. Zo sprak hij de presentatrice, parochianen, Mgr. Jan Liesen van Bisdom Breda en Mgr. Karel Kasteel curie-prelaat van het Vaticaan, deken van de Apostolische Kamer. Luister naar Radio Maria voor een mooie impressie.

Reliek van de H. Bernadette

Zoals u wellicht weet gaat momenteel de reliek van de H. Bernadette (stukje gebeente) langs alle Nederlandse bisdommen. Wat is het verhaal rondom deze relieken? Matheu Bemelmans neemt ons mee in het verhaal over de relieken van de H. Bernadette. Luister naar het programma ‘Aan tafel met’. De reliek gaat langs 14 kerken en bedevaartsplaatsen, op dit moment aanwezig in de Sint-Franciscusbasiliek in Bolsward.

In gesprek met Mgr. Antoon Hurkmans

Emeritus bisschop Antoon Hurkmans is vandaag, dinsdag 9 april, te gast in onze studio voor een mooi gesprek met onze priester-directeur. Een mooi gesprek over zijn leven als priester, voormalig bisschop van ‘s-Hertogenbosch en als rector van de kerk der Friezen in Rome. Afgelopen Kerst gaf Mgr. Hurkmans nog een mooie radioretraite voor u als luisteraar bij Radio Maria. Hoe gaat het met de bisschop? We gaan het horen ‘In gesprek met de priester-directeur’ Pieter Zimmermann. 

Int. Rozenkrans en Maria Boodschap

Vandaag, maandag 8 april, vieren we Maria Boodschap, deze is vanwege de Goede Week verplaatst naar de 2e maandag na Pasen. Op deze dag vieren we om 09:00 uur het hoogfeest van de Aankondiging van de Heer vanuit de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Om 16:00 uur bidden we de internationale Rozenkrans vanuit Nazareth, dat is toch prachtig! Bidt u mee? Daarnaast kunt u vandaag luisteren naar een lezing van pastoor Harm Schilder over ‘Maria Boodschap in het teken van pro-life’ om 18:05 uur.

Samen het geloof vieren

Zaterdag 6 april is Radio Maria aanwezig bij de Missionaire Parochie in Veenendaal maar uiteraard ook bij de gebedsdag voor roepingen in Heiloo. Vanuit het Heiligdom zenden we om 11:30 uur het rozenkransgebed uit, gevolgd door de H. Mis om 12:00 uur. Zien we u morgen in Veenendaal of Heiloo?

Biofides over bijna-doodervaringen

Bijna-doodervaringen bij hartpatiënten.. cardioloog Pim van Lommel doet er al jaren onderzoek naar en is autoriteit op het gebied van de bijna-dood-ervaring. Wat is er te zeggen over dit fenomeen? Is de wetenschappelijke aanname nog houdbaar ‘dat het menselijk leven, naar lichaam én geest, geheel eindigt bij de lichamelijke dood’. Vincent Kemme spreekt erover in het programma Biofides bij Radio Maria.