Aan tafel met Matheu Bemelmans

Zoals u wellicht weet gaat momenteel de reliek van de H. Bernadette (stukje gebeente) langs alle Nederlandse bisdommen. Wat is het verhaal rondom deze relieken? Daar is veel over te zeggen. Vandaar dat vandaag, maandag 15 april, Matheu Bemelmans naar onze studio komt voor een gesprek met Yvonne. Matheu Bemelmans, perschef van bisdom Roermond en communicatieverantwoordelijke voor Huis voor de pelgrim, neemt ons mee in het verhaal over de relieken van de H. Bernadette. Luister om 15:30 | 22:45 uur naar het programma ‘Aan tafel met’.

Op dit moment is de Heilige Bernadette Soubirous uit Lourdes aanwezig in het bisdom Groningen-Leeuwarden. Nog specifieker, van vrijdag 12 april tot dinsdag 16 april, in de Sint Franciscusbasiliek te Bolward. De parochie (H. Titus Brandsma) heeft een mooi programma voor deze dagen: klik hier, met o.a. stille aanbidding om 16:00 uur en m 19:30 een viering van barmhartigheid. Woont u in de buurt, neem dan nu nog een kijkje. Een deel daarvan kunt u online volgen via deze stream o.a. met de H. Mis om 11:00 uur.

Na dinsdag gaat de reliek naar de Broederenkerk in Deventer. In totaal gaat de reliek langs 14 kerken en bedevaartsplaatsen in Nederland. Wilt u meer informatie: klik hier of bekijk hier het programma-overzicht langs al die plekken.