Kruisweg tot Pasen

We zitten in het Paastriduüm, we herbeleven en beleven de belangrijkste tijd van de gehele geschiedenis en van de gehele mensheid! Toen als ook nu! Jezus Christus is voor onze zonden aan het Kruis is gestorven. Mocht men dat beseffen, zich massaal toekeren naar God en mét God verder leven. Wat zou dat collectief betekenen voor zowel de wereld, continenten, samenlevingen, tot kleinere gemeenschappen!? Als ook individueel, wat betekent dat voor elke mens zelf!

Mocht u dit lezen, vandaag is zo’n moment dat het kan, morgen met Stille Zaterdag, met Pasen, maar ook op elke andere dag van het jaar. Jezus klopt en wacht tot u open doet. Alle goedheid van God zal u in kleine stapjes en/of in momenten van overvloed zegenen, wetende wat voor u het beste is.

Vandaag staan we stil bij de Kruisweg van Christus. Jezus gaat de zwaarste weg die een mens ooit heeft afgelegd. Hij draagt al onze zonden, fysiek als last onder alle beproevingen, laster, mishandeling maar ook de geestelijk last. Niemand van ons zou ooit kunnen voorstellen hoe zwaar dat is geweest. Laten we hier bij stilstaan met de Kruisweg die we bidden om 15:00 uur vanuit de H. Lodewijkkerk in Leiden. 

Luister vandaag, Goede Vrijdag ook naar het 2e deel van de radioretraite van pastoor Martin Otto. Op Stille Zaterdag sluiten we zijn retraite af met het 3e deel. Daarin krijg je bijvoorbeeld inzicht over hoe de de Hel was voordat Jezus kwam. Een aanrader van onze redactie! Luister deze retraite om 11:00 | 21:00 en 03:30 uur op de radio! Of beluister de retraite in de audiotheek (of hieronder, zie uitgelichte uitzendingen)

Luister morgen 30 maart, op Stille Zaterdag om 09:30 uur ook naar een gebedsviering vanuit Leiden.

Om 22:00 uur maken we ons klaar voor de Paaswake vanuit de H. Dionysiuskerk in Tilburg met pastoor Robert van Aken.

Meer informatie over het programma in de Goede Week, overzicht van alle vieringen en retraites: klik hier