Zalig Pinksteren

Het team van Radio Maria Nederland wenst u allen alvast een Zalig Pinksteren! We bidden dat de heilige Geest vele harten mag beroeren en daarmee het vuur en de liefde voor God de Vader en Jezus Christus mag aanwakkeren. Laten we samen fervent tot God bidden.

Met het hoogfeest van Pinksteren kunt u bij Radio Maria aansluiten voor de volgende Eucharistievieringen:

09:45 uur | zo. 28 mei, het hoogfeest van Pinksteren: vanuit de abdijkerk H. Michaël in Thorn, Celebrant: Pastoor-Deken W. Miltenburg f.s.o.

10:00 uur | ma. 29 mei, 2e Pinksterdag: vanuit de Sint-Bavokathedraal in Haarlem.

19:00 uur | ma. 29 mei, 2e Pinksterdag: vanuit H. Gerardus Majellakerk in Utrecht.

Het mysterie van de Eucharistie

Radio Maria brengt met pater Diederik Duzijn een prachtige mini-reeks in het programma Geloofsvorming. Luister vanaf 2e pinksterdag naar de nieuwe serie ‘Het mysterie van de Eucharistie’. In de eerste aflevering stelt de pater zich voor en begint hij zijn catechese over het mysterie van de Eucharistie. Daarbij bespreekt hij het belang van stilte en gaat in op de Bijbelse fundamenten van ons Eucharistische geloof.

Pater Diederik Duzijn woont in Saint-Maximin-la-Sainte-Baume (nabij Marseille) in Zuid Frankrijk. Dat is de plaats waar zich volgens de traditie de stoffelijke resten van Maria Magdalena bevinden. Zij was de eerste getuige van de verrijzenis van Jezus. Pater Diederik Duzijn maakt deel uit van de Missionarissen van de Heilige Eucharistie (een kleine gemeenschap van priesters).

Het programma Geloofsvorming wil helpen het katholieke geloof en het geloofsleven van de luisteraars te doen groeien, versterken en verrijken. Verschillende sprekers geven hun kijk op verschillende  geloofsonderwerpen. We zenden lezingen van diverse sprekers uit over een veelheid aan geloofszaken zoals devoties, het gebed en het gebedsleven.

Luister naar Radio Maria op:
ma. 29 mei – deel 1 ‘Aanbidding van het Allerheiligste’
ma. 19 juni – deel 2 ‘Onze wil en Zijn gave van het geloof’
ma. 26 juni – deel 3

tijden: ma. 11:00 | 20:30 | di. 03:30 uur.

Of beluister nadien de uitzendingen in de audiotheek: klik hier.