De zomermaanden zien er altijd net even anders uit dan de rest van het jaar. Reguliere programma’s en sprekers nemen even vakantie en maken ruimte voor prachtige nieuwe bijdragen. Hieronder een korte toelichting over specifieke programma’s in de zomer bij Radio Maria. De zomerprogrammering start op maandag 5 juli en loopt tot zondag 29 augustus. Voor alle uitzendtijden (en herhalingen) bekijk de radioprogrammering

Open Dag – zaterdag 18 september Na de zomer opent Radio Maria Nederland haar deuren van de opgefriste studio in ‘s-Hertogenbosch. Kom, beleef en bekijk de studio en ontmoet elkaar tijdens de open dag. Wilt u er graag bij zijn? U kunt zich hier aanmelden. U kunt zich ook telefonisch opgeven via de receptie op werkdagen tussen 10:00 uur en 12:00 uur op 073 687 2000. Vanwege de Covid-19 maatregelen en regelgeving houden we wel een slag om de arm: de open dag, het programma en het aantal bezoekers is onder voorbehoud. Vandaar het belang dat u zich via het formulier of via de receptie aanmeldt.

Het getuigenis van kardinaal Van Thuan – Pater Stefaan Lecleir en zr. Catherina
In de tijd dat pater Lecleir onze programmadirecteur was sprak hij diverse malen met de jongste zus van kardinaal Van Thuan. De interviews gaven een mooie blik op het leven van de Vietnamees en bleken zó waardevol te zijn dat pater Lecleir deze uitwerkte tot een boek ‘Kardinaal Franciscus – Xaverius Nguyen Van Thuan’ bij uitgeverij Betsaida. In een achtdelige serie bij Radio Maria (op maandag 11:00 en 20:30 uur) spreken pater Lecleir en zuster Catherina over de persoon, zijn leven, de interviews en het boek. Geen detail van dit mooie leven ontsnapt hen.

Kom en Zie Langs oude en nieuwe kunsten – Robbie Dell’Aira
Met een aanstekelijk enthousiasme is kunsthistoricus Robbie Dell’Aira een paar keer de opnamestudio ingedoken om het programma ‘Kom en zie’ op te nemen voor de komende zomerperiode. “Kunst spreekt al eeuwen haar eigen taal, soms in samenspraak met wetten en conventies, soms in samenspraak met de eigenzinnigheid van een kunstenaar of tijdsgeest. Het is vooral leuk om mensen die kunstuitingen te laten zien die misschien niet meteen opvallen of waar je even tijd voor nodig hebt om meer te zien dan op het eerste gezicht opvalt.”

En daarom neemt hij de luisteraar in het programma mee langs bekende en onbekende kunst uit de christelijke traditie in een achtdelige serie. Een reis langs oude en nieuwe religieuze kunst in de rooms-katholieke wereld. Luister op de donderdag om 10.15 uur (en 16:30 en 23:45 uur).

Kerkvaders – acht nieuwe uitzendingen
De serie ‘Over de kerkvaders’ in het programma ‘Geloofsvorming’ gaat deze zomer weer verder met acht nieuwe afleveringen, te beluisteren op de maandagmiddag (14:00u en 22:45u).

Wij lezen voor – ‘Tekenen van leven’ Scott Hahn
Het katholieke leven – de grote christelijke traditie – bestaat uit een enorme erfenis van de heiligen die ons gedurende tweeduizend jaar, in vele landen en omstandigheden, zijn voorgegaan. Katholiek zijn betekent dat wij nooit moeten zeggen dat wij niets meer kunnen doen. Ons gebed wordt verrijkt met heilige afbeeldingen en wierook, kaarsen en rozenkransen, water en olie, gebaren en houdingen, zegeningen en medailles, gebruiken en ceremonies. Het katholieke leven zit vol met dergelijke zaken. Toch begrijpen we niet altijd waarom ze in onze traditie zijn opgenomen. In het boek van Scott Hahn komen 40 katholieke gebruiken en devoties aanbod met daarbij hun Bijbelse wortels. Luister elke maandag om 10:15 uur, 16:30 uur en 23:45 uur naar Radio Maria Nederland.

Op reis met pater Stefaan Lecleir
Luister elke vrijdag om 10:15 uur, 16:30 uur, 23:45 uur naar de zomerse uitstapjes van Pater Lecleir.

De gevleugelde wachter
Op woensdagmiddag kunt u luisteren naar de stem van Vincent Wibier. Het gaat dit keer niet om een nieuw programma maar om een pareltje uit het verleden. Er worden telkens 2 afleveringen uitgezonden van zijn voorlezing van het boek ‘De gevleugelde wachter’ van Hilda van Stockum.

Aan tafel met – het beste van afgelopen jaar
In het weekend kunt u bij Radio Maria luisteren naar ‘de beste’ uitzendingen van het programma ‘Aan tafel met’ van afgelopen jaar. Op de zaterdag is dat om 14:00 uur en 22:45 uur en zondagsochtend om 04:30 uur. Vanaf september kunt u weer elke maandag aanhaken bij de nieuwe gesprekken in het programma ‘Aan tafel met’.

‘Kronieken in de parochie’, ‘Vonken van Hoop’ en andere programma’s
Tijdens de zomer zijn er ook genoeg programma’s die door blijven draaien. Zo kunt u op de eerste dinsdag van de maand om 13:30 uur en 22:45 uur ‘Vonken van hoop’ blijven ontvangen. En kunt u elk weekend luisteren naar ‘Kronieken uit de parochie’: op de zaterdagen om 08:00 uur, 16:30 uur en 23:45 uur en zondagsochtend om 05:30 uur. Daarnaast kunt u het pastorale spreekuur blijven volgen met pr. Koos als ook een wekelijks woord ‘Naar de bron’ vanuit Heiloo op de dinsdag. Bekijk het programmaoverzicht voor andere programma’s.

Goedemorgen Radio Maria
In de zomermaanden is de redactie volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om hiervoor wat ruimte te creëren vervalt gedurende de zomerprogrammering het programma ‘Goedemorgen Radio Maria’. Vanaf september kunt u het weer dagelijks beluisteren.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van de receptie wordt zo goed mogelijk gewaarborgd. Maar we vragen uw begrip voor de dagen dat het tijdens de zomerprogrammering niet lukt om uw e-mail of telefoontje te beantwoorden.