Werkers in de wijngaard

Op de verschillende momenten op de dag trekt de landeigenaar erop uit om werkers naar zijn wijngaard te sturen. Vroeg in de morgen, maar ook rond het derde uur, het zesde en het negende uur en ten slotte zelfs op het elfde uur. Zo vertelt Jezus zijn parabel in hoofdstuk 20 van het Mattheus Evangelie aan zijn leerlingen. Die leerlingen, dat zijn wij allemaal. Het is kennelijk nooit te laat om nog werker in de wijngaard te worden.

Iedere eerste zaterdag om 13u15 gaat priester Antoon Overmars in gesprek met mensen bij wie het geloof op een bijzondere manier vrucht mag dragen in hun leven. Het zijn de toegewijde leken die in hun leven een echte werker in Gods Wijngaard willen zijn. Zij zetten zich in om het geloof te verkondigen in woorden en daden.

Natuurlijk gaan we luisteren naar betekenisvolle muziek, die als leidraad zal fungeren voor deze bijzondere interviews.

In de eerste aflevering op zaterdag 7 oktober gaat hij in gesprek met Arnold Leeman, de grondlegger van de gebedsdag van priesterzaterdag. Samen met zijn vrouw is hij heel zijn leven zeer actief geweest binnen de kerk, o.a. als docent klassieke talen voor het grootseminarie. Laat je inspireren door zijn getuigenis hierover en over de keuzes die zij samen maakten vanuit hun geloof.