Emmausgangers

Op zoek naar de heilige graal - Joop van der Elst in gesprek met een interessante gast

23-05-2023

Luister deze uitzending hier terug:

Gesprek met de auteur van het boek "Op zoek naar de heilige graal", met als subtitel "De herontdekking van het christelijk geloof".
Een uitgave van KokBoekencentrum uitgevers in Utrecht. (www.kokboekencentrum.nl/boek/op-zoek-…eilige-graal/)
Van de site: In ‘Op zoek naar de heilige graal’ biedt Tom Schepers de lezer een herontdekking van het christelijk geloof. Allerhande zinzoekers geloven in de mythe dat het christendom achterhaald en niet meer van deze tijd is. Dat is jammer, vindt de jonge theoloog Tom Schepers, want het christendom bevat een enorme schat. Het is het waard om naar die schat op zoek te gaan. In een ontdekkende stijl neemt Tom Schepers de lezer mee op reis in de veelzijdige wereld van de christelijke religie. Hij laat zien dat het christelijk geloof aansluit bij moderne bevindingen uit de biologie, neurowetenschappen en filosofie. Dit boek is ideaal voor lezers die verdieping zoeken in hun geloof.

Joop van Elst is een ervaren journalist die voor diverse publicaties en radiostations allerlei mensen interviewt. In het programma Emmausgangers bevraagt hij deskundigen, leken, auteurs, professoren etc. naar wat zij doen en wat hun drijfveer is om zich voor dat specifieke onderwerp in te zetten.