Terugblik open dag 2022

Lieve luisteraars wat was het mooi om de open dag met u te beleven! Dankbaar kijken we terug op een zeer geslaagde dag! Al zat het weer niet helemaal mee, dat liet u gelukkig niet tegenhouden én was er ruimte genoeg in de 3 tenten én de studio. Wat een mooie opkomst!

Vanaf de vroege uurtjes was het team van medewerkers en vrijwilligers al druk in de weer. Het broodmes ging door vele broodjes terwijl op het schoolplein de tenten werden klaargemaakt voor het bezoek. Waaronder de techniek die op deze dag ook de luisteraars thuis via de radio nog méér van dienst mocht zijn. Zo kon u het gebeuren op de open dag ook thuis volgen met Yvonne, pastoor Zimmermann en anderen. Er was tijd voor ontmoeting, gebed, samenzang, het geloof vieren en meer.

In het bijzonder waren de gesprekken op zo’n mooie open dag waardevol, de spontane gesprekken overal én de gesprekken op de radio. Zo spraken we o.a. met de programmamakers Theo Parlevliet en Joop van der Elst als ook het duo vader en zoon: voorzitter Ger Zimmermann en nieuwe priester-directeur Pieter Zimmermann. De liefde voor Radio Maria en een liefde voor het maken van mooie programma’s voor Gods koninkrijk kon je daarin proeven. Onze voorzitter gaf daarbij aan bij de komende jubileumviering, van ’15-jaar Radio Maria’ in de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch, op zaterdag 4 februari 2023 afscheid te zullen nemen als voorzitter.

Terwijl in de studio de een na de ander aanschoof voor een gesprek, konden gasten met de rondleiding zien hoe de studio in actie gebruikt wordt. Tijdens een van de rondleiding kon Vincent Wibier (zie inzet foto) in de opname studio ook nog Vincent Kemme van Biofides even inbellen met de bezoekers. Zo waren ook de rondleidingen een mooie beleving!

Ook was er speciale aandacht voor luisteraars met hun DAB+ radio. Degenen die moeite hebben gekend om de nieuwe DAB+ frequentie te vinden op hun DAB+ radio zijn, op een enkele defecte radio na, allemaal hierbij geholpen. Dus bent u als luisteraars thuis ook nog niet helemaal over op de nieuwe DAB+ frequentie, bel naar Radio Maria óf laat iemand in de omgeving meekijken.

Het team van Radio Maria, alle medewerkers en vrijwilligers danken u voor een mooie open dag!