In memoriam – Benedictus XVI

Het team van Radio Maria heeft, evenals gelovigen wereldwijd, afgelopen weekend met verdriet kennis genomen van het overlijden van emeritus-paus Benedictus XVI. Donderdag 5 januari zullen we de plechtige uitvaart rechtstreeks vanaf 09.30 uur op de radio uitzenden.

Meteen op zaterdag 31 december tijdens het uitzenden van de Hemelse 100, heeft priester-directeur Pieter Zimmermann, een kort commentaar gegeven op het overlijden van Benedictus XVI, oftewel Joseph Ratzinger. U kunt het hier beluisteren.

Bericht Radio Maria wereldfamilie

De wereldfamilie van Radio Maria bracht vandaag een korte boodschap van father Livio, de priester-directeur van de wereldfamilie, naar buiten. We sluiten ons daar graag bij aan en geven u hieronder de Nederlandse vertaling:

Lieve vrienden,

Benedictus XVI is een trouwe vriend van Radio Maria geweest vanaf het moment dat hij kardinaal was en hij heeft ons altijd zeer gewaardeerd, omdat hij Radio Maria als een doeltreffend middel van evangelisatie beschouwde.

Nadat hij paus was geworden, hebben we hem drie maal mogen ontmoeten tijdens onze wereldconferenties, waarbij hij ons altijd aanmoedigde om onze missie ten dienste van de Kerk te vervullen.

Tijdens mijn laatste ontmoeting met hem, zei hij mij, terwijl hij mijn hand schudde: “Ik weet dat je goed werk verricht. Ga zo door!“

Paus Benedictus heeft, ook als emeritus paus, een buitengewone missie volbracht, namelijk de Kerk ondersteunen met gebed, zoals paus Franciscus een paar dagen geleden zei.

Tegelijkertijd was hij een licht voor de hele Kerk dat de duisternis verlichtte met het getuigenis van zijn geloof, onwankelbaar gedragen tot het einde van de race.

Dank u wel, lieve paus Benedictus!

Blijf in de hemel bidden voor ons die in een tijd van beproeving leven.

De uwe,

Livio pr.