De zomermaanden zien er altijd net even anders uit dan de rest van het jaar. Reguliere programma’s en sprekers nemen even vakantie en maken ruimte voor prachtige nieuwe bijdragen. Voor alle uitzendtijden (en herhalingen) bekijk de radioprogrammering.

Rozenkransgebed in de avond
Vanaf deze zomer kunt u ook elke avond de rozenkrans bidden om 22.15u.

Don Bosco – Teresio Bosco (20 afleveringen)
Elke dag lezen we voor uit het boek ‘Don Bosco’ van Teresio Bosco, een realistische levensbeschrijving van Giovanni Bosco, beter bekend als de Italiaanse priester Don Bosco.  Maandag 13 juli start aflevering één. Tijden: 06.05u., 16.00u. en 00.00u.

Het beste van ‘Aan tafel met…’
Op de maandagen om 11.00u kunt u luisteren naar de favoriete uitzendingen van de redactieleden van het programma ‘Aan tafel met’.

Kerkvaders
Op de dinsdagmiddagen kunt u om 14:00 uur uw kennis over de kerkvaders bijspijkeren. Met de kerkvaders worden de schrijvers en leraren uit de vroeg-christelijke kerk aangeduid. In dit programma wordt de luisteraar binnengeleid in de geschiedenis van hun leven en laten we hem proeven van de onuitputtelijke schat die ons via hun geschriften is overgeleverd. Een programma gemaakt door Radio Maria België.

Jean Luc Moens
Op tweede Pinksterdag heeft u kunnen luisteren naar een lezing van Jean Luc Moens, eerste internationale moderator van Charis. Deze zomer zal priester Koos Smits deze lezing in drie delen becommentariëren in zijn programma ‘Pastoraal spreekuur’ op de dinsdag om 11.00u. Dat doet p. Koos elke aflevering met iemand anders die bij de bijeenkomst van Charis aanwezig was. In de aflevering op 4 augustus spreekt p. Koos met Cissy Suijkerbuijk. Op 11 augustus met pater Emmanuel Panier. Op 18 augustus met Kees Slijkerman.

Mothers prayers
Op de woensdagochtenden om 11.00u. kunt u in plaats van ‘Kleinste kerk’ luisteren naar een kort gebedsprogramma van ‘Mothers prayers’. Over de hele wereld, en ook in Nederland, zijn er gebedsgroepen van moeders die bidden voor hun kinderen. Deze zomer kunt u bij dit gebed aansluiten via Radio Maria.

Tridentijnse ritus
Hebt u altijd al iets meer willen weten over de Tridentijnse ritus? Dan moet u op donderdag 23 juli en donderdag 30 juli luisteren naar het programma ‘Geloofsvorming’ om 11.00u. Kapelaan Nars Beemster vertelt u dan alles wat u wilt weten over deze bijzondere ritus.

Bob wordt heilig
Vanaf maandag 27 juli zenden we wekelijks op maandagmiddag 14:00 uur een podcast van Katholiek Leven uit, het kanaal van de Nederlandse bisschoppen. Het betreft een serie die gemaakt is door Bob Wegkamp, oudmedewerker van Radio Maria. Hij gaat in deze serie op zoek naar heiligheid.

Dagelijks gebed
Iedere dag om 15:00 uur en 03:00 uur zendt Radio Maria de rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid uit. Een bijzonder gebed waar vele luisteraars zich bij aansluiten. Om uw gebed en devotie te versterken heeft Radio Maria u deze zomer iets heel bijzonders te bieden. Een prachtige canvas en een nieuw gebedenboekje ‘Bidden met Radio Maria’.
Lees hier verder

Canvas van de Goddelijke Barmhartigheid

Gebedenboekje ‘Bidden met Radio Maria’