Zomerprogrammering

Een fijne zomer met Radio Maria | zomerprogrammering 2023

De zomermaanden zien er altijd net even anders uit dan de rest van het jaar. Reguliere programma’s en sprekers nemen even vakantie en maken ruimte voor prachtige nieuwe bijdragen. Hieronder een korte toelichting over specifieke programma’s in de zomer bij Radio Maria. De zomerprogrammering start op maandag 3 juli en loopt tot maandag 4 september 2023.

Voor alle uitzendtijden bekijk de radiogids

Radio Maria Fotowedstrijd

Beste luisteraars, neem op vakantie uw camera bij de hand! In de kerk is de schoonheid van het geloof al eeuwen prachtig uitgebeeld. Graag daagt Radio Maria u uit om op zoek te gaan naar de prachtige details in en rondom de kerk of kapelletjes.

Stuur uw beste foto vóór 4 september naar info@radiomaria.nl o.v.v. naam, contactgegevens (incl. telefoonnummer) + korte toelichting foto én locatie. Geef ook aan of we u mogen bellen, live vanuit de studio op maandag 4 september.

Meer info: www.radiomaria.nl/fotowedstrijd

WJD Lissabon

In de maanden juli en augustus geven we elke maandag een inkijkje in de Wereldjongerendagen, die van 1-6 augustus in Lissabon plaatsvinden. We volgen het nieuws over de WJD én een aantal jongeren. Een van hen is Karolina Gilbers: “Ik ga naar de WJD, omdat ik in 2016 ook ben geweest in Krakau en ik daar voor het eerst heel duidelijk Gods liefde heb ervaren. Deze ervaring heeft in mijn leven veel vrucht gebracht. Hier wil ik God tijdens aankomende WJD voor bedanken. Ook kijk ik ernaar uit om met mijn vrienden mooie herinneringen te maken en het geloof te beleven. Het samenkomen met honderdduizenden jongeren helpt me weer te beseffen dat we een wereldkerk zijn en dat er hoop is voor de toekomst.”

In het programma ‘Aan tafel met’ vertelde Karolina op 26 juni uitgebreid over haar ervaring met een eerdere WJD. Deze uitzending kunt u hier terugvinden – klik hier. Lees ook het bijbehorende nieuwsbericht – klik hier.

Luister naar het programma ‘Wereldjongerendagen’ bij Radio Maria | Deze is ook te beluisteren in de audiotheek – klik hier of op de speciale programmapagina.

Uitzendtijden: ma. 10:15 | 22:15 uur | di. 05:30 uur.

Vertrouwde programma’s

Veel van de vertrouwde programma’s draaien tijdens de zomerprogrammering gewoon door. Naast nieuwe afleveringen laten we soms ook de beste afleveringen van het afgelopen jaar horen.

Bekijk de Radiogids voor alle programma’s en programmatijden

Open dag – za. 9 sept 2023

Na de zomer heet Radio Maria Nederland alle luisteraars van harte welkom op de studio in ‘s-Hertogenbosch. Kom, beleef en ontmoet elkaar tijdens de open dag. Wilt u er graag bij zijn? Meer informatie: klik hier.

Canyons and Stars

Speciaal voor iedereen die jong is, of jong is van geest, trakteren we u tijdens de zomerprogrammering op de podcasts van ‘Canyons and Stars’. Van begin juli tot en met 16 augustus elke woensdag te horen bij Radio Maria Nederland. De stichting ‘Canyons and Stars’ bevordert reflectie over de vragen van vandaag in een christelijke geest. Het zijn luchtige gesprekken met ruimte voor onbevangen vragen, die tegelijk wel goed gestructureerd en apologetisch zijn. Deze podcasts zijn als een reis door de wereld van jonge mensen.

Uitzendtijden: wo. 10:15 | 22:15 uur | do. 05:30 uur.

De mantel van Elia

Luister in de zomer iedere werkdag om 06:05 | 13:30 | 00:00 uur naar de voorlezing van ‘De mantel van Elia’ door William H. Stephens, een intrigerende roman over de wonderbaarlijke redding van het volk van Israël door de profeet Elia (gedachtenis op 20 juli).

“… overal in het land worden tempels voor Baäl gebouwd en de honderden priesters die Izebel, de vrouw van koning Achab, uit haar land heeft meegenomen, krijgen steeds meer invloed op de Israëlieten. De Baälsdienst was sensueel en wreed en toch kwamen de Israëlieten onder de bekoring van de aanspraak die er in gemaakt werd op seks en macht. Een parallel met deze tijd is snel gemaakt. De beschrijving van afgoden en rituelen in het boek ‘De mantel van Elia’ van William H. Stephens is historisch juist. Elia heeft werkelijk tegen een reus gevochten.” uitgever Novapress in Laren.

Het boek is meesterlijk voorgelezen door Vincent Wibier.

Uitzendtijden: ma-vr. 06:05 | 13:30 | 00:00 uur.

Bereikbaarheid receptie

Radio Maria is gedurende de zomerprogrammering tijdelijk telefonisch minder goed bereikbaar, met name in juli.

Vanaf maandag 4 september is de receptie weer als vertrouwd te bereiken tussen 10:00 en 12:00 uur op werkdagen.

Bekijk de Radiogids voor alle programma’s en programmatijden