Zomerprogrammering

Een fijne zomer met Radio Maria | zomerprogrammering 2022

De zomermaanden zien er altijd net even anders uit dan de rest van het jaar. Reguliere programma’s en sprekers nemen even vakantie en maken ruimte voor prachtige nieuwe bijdragen. Hieronder een korte toelichting over specifieke programma’s in de zomer bij Radio Maria. De zomerprogrammering start op maandag 4 juli en loopt tot maandag 29 augustus 2022.

Voor alle uitzendtijden (en herhalingen) bekijk de radiogids

Mystieke Lectuur

Met behulp van mystieke teksten zet priester Paul Vanderstuyft de relatie die we tot God hebben en het bereiken van de echte vreugde en de eenheid met God, de liefde van God die alles neemt en toch altijd redelijk is in de aandacht. Hij behandeld bekende of minder bekende mystieke schrijvers zoals Johannes Evangelista van ’s-Hertogenbosch, Jan van Ruusbroeck, Geertrui van Helfta, Louis Chardons of Jean Eudes.

Luister op de:
Donderdag om 11:00 | 20:30 uur.
Vrijdag om 03:30 uur.
Maandag om 03:30 uur.

De rijkdom van het geloof

In de serie ‘De rijkdom van het geloof’ put Diane Kets inspiratie uit de oosterse en westerse monastieke traditie om ons te vertellen over de nederigheid en het gebed. Ook het bekende en rijke boek van Franciscus van Sales “Inleiding tot het devote leven” komt aan bod.

Luister op de:
Zaterdag om 14.00 | 22:45 uur.
Zondag om 04:30 uur.

Kerkgeschiedenis met Theo Parlevliet – Uit het archief

Theo Parlevliet, oud-geschiedenisdocent, heeft in het programma Kerkgeschiedenis dat een aantal jaar geleden bij Radio Maria te beluisteren was, diverse geschiedschrijvers behandeld. Voor de zomerprogrammering van 2022 zijn we in dat rijke archief gedoken en hebben de uitzendingen eruit gekozen die gaan over: Beda de Eerbiedwaardige (673-735), Willem Nuyens (1823-1894), en Christopher Dawson (1889-1970).

Luister op de:
Maandag om 14.00 | 22:45 uur.
Dinsdag om 04.30 uur.
Zaterdag om 18.05 uur.
Zondag om 02:00 uur.

Open dag – za. 24 sept 2022

Na de zomer heet Radio Maria Nederland alle luisteraars van harte welkom op de studio in ‘s-Hertogenbosch. Kom, beleef en ontmoet elkaar tijdens de open dag. Wilt u er graag bij zijn? Meer informatie: klik hier.

Louis en Zélie Martin

Programma: Wij lezen voor | Auteur: Hélène Mongin
Iedere doordeweekse ochtend om 10:15 uur hoort u een deel uit het boek ‘Louis en Zélie Martin’ door Hélène Mongin, een biografie van de heiligverklaarde ouders van de H. Therese van Lisieux. Het eerste echtpaar dat gezamenlijk heilig­verklaard werd door paus Franciscus op 18 oktober 2015.

De uitspraak van Christus: ‘Aan de vruchten herkent men een boom’ wordt geïllustreerd in Thérèse van Lisieux en haar ouders. Toch werden Louis en Zélie Martin niet heiligverklaard omwille van hun dochter. De Kerk heeft in Louis en Zélie een heiligheid herkend, die profetisch is voor onze tijd. Hun voorbeeld toont ons dat heiligheid geen ideaal is dat voorbehouden blijft aan uitzonderlijke zielen, godgewijden of martelaren. Het is een keuze en een genade die aan elk van ons wordt aangeboden.

Hélène Mongin

Hélène Mongin studeerde filosofie. Toen ze in contact kwam met de geschriften van Thérèse van Lisieux, ging een wereld voor haar open: ‘Thérèse werd voor mij een zus; en zodoende werd ik vanzelf een kind van de ouders Martin’.

Goedemorgen Radio Maria

In de zomermaanden is de redactie volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om hiervoor wat ruimte te creëren vervalt gedurende de zomerprogrammering het programma ‘Goedemorgen Radio Maria’. Vanaf september kunt u het weer dagelijks beluisteren.

Andere programma’s

Tijdens de zomer zijn er ook genoeg programma’s die door blijven draaien. Zo kunt u onder andere blijven genieten en inspiratie opdoen met programma’s zoals Pastoraal Spreekuur met Priester Koos Smits, De Club van Job met Pastoor Cor Mennen, Musica Sacra met Pastoor Anton Overmars of Emmausgangers met Joop van der Elst.

Bekijk de Radiogids voor alle programma’s en programmatijden