Radio Maria NL | seizoenstart

programmering radioseizoen 2023-2024

Beste luisteraars het is weer tijd voor het nieuwe radioseizoen! Vanaf maandag 4 september 2023 is de nieuwe programmering te beluisteren bij Radio Maria Nederland. Wat brengt Radio Maria aan nieuws en wat blijft vertrouwd? Op deze pagina lichten wij het een en ander toe. Laat u inspireren en stem ook het komende jaar weer af op Radio Maria! De nieuwe programma’s komen/staan uiteraard ook in het programmaoverzicht – klik hier.

CREDO

Op weekdagen kunt u luisteren naar priester-directeur Pieter Zimmermann, die in het programma ‘Credo’ de catechismus van de katholieke Kerk in kleine stappen met u doorloopt.

‘Credo’, een korte catechese van zo’n 10 minuten waarbij we in twee jaar de hele catechismus van onze Kerk zullen doornemen. Elke dag een “shotje” geloofskennis om steeds meer thuis te raken in de rijkdom van ons geloof.

Uitzendtijden: ma – vr. 13:15 | 20:00 | 00:30 uur.
De vijf doordeweekse uitzendingen worden op zondag om 19:00 uur achter elkaar herhaald.

Bekijk hier de programmapagina.

MUZIKALE VERDIEPING

Elke 3e dinsdag van de maand belicht Dick Hogenhout in zijn programma ‘Muzikale verdieping’ een bekend of minder bekend muziekstuk vanuit allerlei hoeken. De muziekstuk kan christelijk of niet-christelijk zijn en worden met plezier door Dick uiteengezet.

Uitzendtijden: 3e di. 14:00 | wo. 02:00 uur.

GUADALUPANA

De 4e donderdag staat het Pro Life gebed centraal in het programma Guadalupana. We plaatsen het ongeboren leven onder de mantel van Maria.

Uitzendtijden: do. 14:00 | vr. 02:00 | elke 4e week van de maand

SAMEN VIEREN IN HEILOO

Elke eerste zaterdag van de maand is Radio Maria aanwezig bij de gebedsdag voor roepingen in Heiloo. We zenden om 11:30 uur het rozenkransgebed uit, gevolgd door de H. Mis om 12:00 uur. Bidt u mee?

Uitzendtijd: za. 11:30 | elke 1e zaterdag

WERKERS IN DE WIJNGAARD

Vanaf de eerste zaterdag van oktober (7 okt.) brengt pastoor Anton Overmars iedere maand een aflevering van het nieuwe programma ‘Werkers in de Wijngaard’. Luister om 13:15 uur na de Heilige Mis vanuit Heiloo.

Uitzendtijd: za. 13:15 | elke 1e zaterdag

KERK IN BEWEGING

In het programma Kerk in beweging komt de spiritualiteit van een (nieuwe) beweging nog meer tot leven door toepasselijke teksten, gebed en muziek, aangevuld met een getuigenis en praktische informatie. De bewegingen werken zelf mee aan de invulling van het programma en laten u zo, via Radio Maria, delen in de veelkleurigheid van het geloof en de geloofsbeleving.

Uitzendtijden: di. 14:00 | wo. 02:00 | za. 15:30 uur | elke 2e week van de maand

RARE JONGENS, DIE ROMEINEN

Diaken Arnout van Kempen bespreekt wekelijks een aspect van het rooms katholieke geloof waarvan je als buitenstaander al snel denkt: “He, dat is raar, geloven ze dat nou echt?!?” Want daar kunnen we eerlijk over zijn, ons geloof is een mooi en waar geloof, maar voor moderne mensen soms ook wel een raar geloof. Zonder taboes of angst voor heilige huisjes, wordt alles besproken.

Uitzendtijden: di. 10:15 | 22:15 | wo. 05:30 uur.
Bekijk hier de programmapagina.

VOOR MIJ IS RADIO MARIA

In het nieuwe seizoen zetten we graag het programma Getuigenissen voort. De inspirerende verhalen en persoonlijke getuigenissen komen recht uit het hart van luisteraars van Radio Maria wereldwijd. U wordt meegenomen op een reis langs hoop, geloof, moed, troost en bekering. We hopen dat dit programma u zal inspireren en nodigen u uit om ook zelf te getuigen op welke manier Radio Maria voor u bijzonder is.

Reageer naar: info@radiomaria.nl
Uitzendtijden: ma-vr. 09:45 | 19:45 uur.
Bekijk hier de programmapagina.

MANNEN BIDDEN MET SINT-JOZEF

Op de 1e woensdag van de maand om 20:00 uur bidden mannen de rozenkrans vanuit de studio in ‘s-Hertogenbosch. Kom gerust meebidden. Vooraf om 19:00 uur is een H. Mis in het Latijn (deze wordt niet uitgezonden op de radio).

Uitzendtijden: wo. 20:00 uur | elke 1e woensdag

GELEIDE AANBIDDING

Op de 2e donderdagmiddag wordt tijdens een geleide aanbidding voor uw intenties gebeden.

Uitzendtijden: do. 14:00elke 2e week van de maand

OVERIGE VERANDERINGEN

Radio Maria Nederland is wat blij dat er in het komende seizoen weer meer programma’s een plaats kunnen krijgen. Het komt daarbij ook voor dat er enkele programma’s komen te vervallen. Met het nieuwe radioseizoen nemen we ook afscheid van drie programma’s: Naar de Bron | Kom en Zie | Woord voor vandaag. U kunt deze programma’s nog altijd terugluisteren in de audiotheek of via de programmapagina.

Ook zeker een gemis is de mooie zomerprogrammering… wat is er bijvoorbeeld genoten van het programma over de Wereldjongerendagen in Lissabon.

BIDDEN MET RADIO MARIA

Het gebed is een essentieel onderdeel van ons geloofsleven en ook van Radio Maria. Maak het bidden met Radio Maria makkelijk en bestel het gebedenboekje van Radio Maria Nederland. Met een gift (richtprijs van € 8,-) kunt u dit prachtige gebedenboekje toegestuurd krijgen. Daarmee steunt u de missie van Radio Maria Nederland en uw eigen gebedsleven krijgt een mooie impuls. Tip: leg het gebedenboekje dichtbij uw radio of uw ‘gebedshoekje’. Bestel het via het bestelformulier. Het boekje is op A6-formaat en bevat ca. 40 pagina’s aan gebeden en de volgorde van de H. Mis.

RADIO MARIA NIEUWSBRIEF

Elk jaar sturen we een programma-overzicht (twee A4-tjes) voor het nieuwe seizoen als nieuwsbrief naar de Radio Maria achterban. Wilt u deze in het vervolg graag ontvangen, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief – klik hier. De Radio Maria nieuwsbrief verschijnt zowel digitaal als per post.