Overzicht uitzendingen:

23 feb 2024
Reproductieve rechten - Een programma over geloof en biologie
9 feb 2024
De spagaat van een kardinaal - Een programma over geloof en biologie
26 jan 2024
Een programma over geloof en biologie
12 jan 2024
Fiducia supplicans - Een programma over geloof en biologie
15 dec 2023
Klimaattop en de Paus - Een programma over geloof en biologie
17 nov 2023
Haagse plannen voor ‘voltooid leven’ - Een programma over geloof en biologie
3 nov 2023
Verruiming onderzoek op embyo's - Een programma over geloof en biologie

Biofides

In het programma Biofides gaan we in gesprek met oud biologiedocent Vincent Kemme. Hij neemt ons mee in een wereld waar biologie en geloof elkaar raken. Vincent studeerde ook theologie, filosofie en bio-ethiek. Binnen de schepping zijn wij mensen zowel een interessant wetenschappelijk studieobject als kinderen van God. Op het snijvlak van die twee hoedanigheden komen we voor allerlei lastige ethische dilemma’s te staan. Hoe kijken we daar als christen tegenaan?

Uitzendtijden: vrijdag 10:15 | 22:15 | zaterdag 05:30 uur (om de week | even weken)

Laatste podcast

23 feb 2024 10:15 - 10:30

Biofides

Biofides is een initiatief van Vincent Kemme, een Nederlandse oud-leraar biologie, woonachtig in België. Tijdens zijn studie biologie in Utrecht (1977-1-985) beleefde hij een geloofs-ommekeer van ‘parktiserend agnost’ naar een katholiek christelijk geloofsleven.

Vincent Kemme is bioloog, katholiek christen en ‘Nederbelg’. Hij studeerde biologie in Utrecht, theologie en bio-ethiek in Brussel en – autodidactisch – filosofie, om de relatie wetenschap en geloof alsmede de grote ethische vragen rond seksualiteit, abortus, euthanasie en ook ecologie, beter te kunnen beantwoorden. Na een carrière in het middelbaar onderwijs in Nederland en België begon hij zijn apostolaat ‘Biofides’.

Voor meer informatie ga naar: www.biofides.org