Kerst & winterprogrammering

Beleef de Advent en Kerst met Radio Maria | winterprogrammering 2022

Bereikbaarheid tijdens de winterprogrammering

Radio Maria is gedurende de winterprogrammering tijdelijk telefonisch niet bereikbaar. Dit geldt van maandag 26 december t/m zondag 8 januari.

Vanaf maandag 9 januari kunt u de receptie op werkdagen weer bereiken tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Kerst & winterprogrammering

De kerstdagen staan voor de deur en als het goed is.. staat de Radio ook bij u volop aan. Want de tijd van voorbereiding op kerst is een kostbare tijd, de verwachting van de geboorte van het kindje Jezus. Bereid u voor en beleef kerst samen met Radio Maria Nederland waar u kunt luisteren naar onder andere de kerstretraites. Waar u kunt bidden en de eucharistievieringen kunt volgen! Op oudejaarsdag hoort u de 3e editie van de Hemelse 100 bij Radio Maria.

De redactie streeft ernaar om zoveel mogelijk gebedstijden live uit te blijven zenden tijdens de winterprogrammering.

Eucharistievieringen met Kerst 

24 december 09:30 uur – H. Mis vanuit de kapel van Radio Maria in Den Bosch met celebrant pastoor Zimmermann.

Kerstnacht 23:00 uur – De kerstnachtmis vieren we samen met u vanuit de Sint Dionysiuskerk (‘t Heike) in Tilburg met celebrant pastoor Robert van Aken.

Eerste Kerstdag 11:00 uur – Hoogfeest van de Geboorte van de Heer. De Heilige Mis vanuit de O.L.V. Sterre der Zee Basiliek in Maastricht met celebrant kapelaan John Ashivadam.

Tweede kerstdag 10:00 uur – H. Mis vanuit de H. Lodewijkkerk in Leiden met celebrant pastoor Jeroen Smith.

Radioretraites

Twee radioretraites hoort u vanaf maandag 19 december tot en met zaterdag 24 december bij Radio Maria. Dit jaar zijn het kapelaan Quinton Kerckhofs en pastoor Roland Kerssemakers die met een nieuwe radioretraite komen! De retraites brengen een mooie verdieping in de laatste week voor Kerstmis.

Wij lezen voor: “Het kerstmysterie”

Vanaf donderdag 22 december kunt u luisteren “Het Kerstmysterie”. In deze kernachtige tekst boort de filosofe-karmelietes Edith Stein naar de diepste en voor ons meest praktische betekenis van het Kerstgeheim, terwijl ze meteen iets van haar eigen persoonlijke ervaring meedeelt. In het geheim van de Menswording ziet zij het begin van het verlossingswerk, dat op het Kruis voltooid werd. Ieder, die in zijn leven het Kind van Betlehem ontdekte en Het aanbad, moet meegaan naar Golgotha, om met de Gekruisigde mee te werken aan de verlossing van de mensheid.

“Het is niet voldoende ééns per jaar bij de kribbe neer te knielen en zich onder te dompelen in de geestelijke sfeer van de Kerstnacht. Nee, ons hele leven moeten wij dagelijks met God omgaan … In ons leven plaats maken voor de eucharistische Christus, zodat Hij ons leven in het zijne kan omvormen: is dat te veel gevraagd? We hebben wel tijd voor zoveel nutteloze zaken, om allerlei onnutte leesrommel en boeken, kranten en tijdschriften door te lezen!” Edith Stein

Uitzendtijden: 06:05 | 13:30 | 00:00 uur

Uitgegeven voor Heideland, Hasselt, 1958 in de serie Oasen. Oorspronkelijke titel: Das Weihnachtsgeheimnis. Menschwerdung und Menschheit.

Kerstretraite ‘Zie de nederigheid van God’ – pr. Quinton Kerckhofs

(3 lezingen – maandag 19 t/m woensdag 21 dec.)

De kerstversiering in oktober, de feeërieke lichttaferelen, de Amerikaanse kerstliedjes in de supermarkt en ons eigen kerstmenu zouden ons haast doen vergeten waar Kerstmis werkelijk om draait: de eeuwige God wordt mens zoals wij. Hij daalt uit de hemel neer om ons naar de hemel te brengen. Jezus Christus wordt geboren in Bethlehem, groeit op in het gezin van Maria en Jozef en blijft zich aan ons geven in de Eucharistie. Onze God is zó groot dat Hij zich klein kan maken. De Advent nodigt ons uit om het mysterie van het Kind in de kribbe dieper te overwegen zodat de Heer ook dit jaar opnieuw geboren kan worden in de kribbe van ons hart.

Uitzendtijden: 11:00 | 20:30 | 03:30 uur

Kerstretraite ‘Uit het kribje naar ons hart’ – pr. Roland Kerssemakers

(3 lezingen – donderdag 22 t/m zaterdag 24 dec.)

In de kerstretraite ‘Uit het kribje naar ons hart’ staat pastoor Kerssemakers stil bij wat de geboorte van het kindje Jezus in ons dagelijkse leven betekent. Het Kindje vertedert en ontroert ons maar brengt het ons ook in beweging, om te werken aan het Koninkrijk van God.

Uitzendtijden: 11:00 | 20:30* | 03:30* uur
* uitzondering: de herhaling van deel 3 is op 1e kerstdag om 19:00 uur te beluisteren.

De Hemelse 100 bij Radio Maria (de 3e editie)

Op zaterdag 31 december zal Radio Maria de 100 favoriete liederen van de luisteraars presenteren, de 3e editie van de Hemelse 100 bij Radio Maria. De Hemelse 100 is een gezellig en gevarieerd muzikaal dagprogramma volop live radio met getuigenissen. Het gebed blijft uiteraard een belangrijke plaats innemen. lees verder 

Tijden Hemelse 100: ca. 07:50 uur tot 24:00 uur.