10 jaar Radio Maria Nederland

Jubileum Bedevaarten

Voor de afgelopen 10 jaar dat Radio Maria Nederland mocht bestaan zijn er als dank daarvoor twee bedevaarten georganiseerd. De eerste was op donderdag 17 mei 2018 naar O.L. Vrouw ter nood in Heiloo en op donderdag 25 oktober 2018 naar O.L. Vrouw Sterre der Zee in Maastricht. Aldaar is op prachtige wijze de Eucharistie gevierd, het middaggebed en de rozenkrans gebeden. Na de lunch is er een dankdienst gehouden die werd afgesloten met de rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid.

Op zaterdag 3 februari kwamen ruim 400 mensen naar Den Bosch om het 10-jarig jubileum te vieren. Dankbaarheid voor wat Radio Maria betekent voor veel mensen overheerste.

De kerklokken van de Sint-Janskathedraal gaven om 12.20 uur het startsein voor een aaneenschakeling van mooie momenten. Mgr. De Korte ging voor in de Eucharistieviering, een aantal medewerkers van Radio Maria verzorgde de voorbeden en met de hele kerk werd er samen gezongen. Zo klonk onder andere ‘Wij groeten U, o Koningin’. Na de H. Mis werd iedereen uitgenodigd voor een gezellig feest in het nabijgelegen Sint-Janscentrum. En gezellig was het. Door verschillende mensen werden er mooie woorden gesproken. Een ware familiebijeenkomst waarbij in dankbaarheid werd teruggeblikt en hoopvol vooruit gekeken.

De foto’s zijn gemaakt door Wim Koopman