Geloofsgemeenschap Lambertus uit Hengelo (ov.)

Iedere week staat er bij Radio Maria een parochie centraal: de Parochie van de Week. Tijdens het programma ‘Tegen twaalven’ (ma, wo en vr tussen 11.30u – 12.00u) gaat Radio Maria in gesprek met drie mensen uit de parochie. Op zaterdag en zondag wordt een compilatie van deze gesprekken uitgezonden. Op zaterdag om 11.30u en op zondag om 13.00u.

Parochie van de week: Geloofsgemeenschap Lambertus uit Hengelo (ov.)

Geloofsgemeenschap Lambertus uit Hengelo is onderdeel van de parochie De Goede Herder. Hieronder vallen verder nog de geloofsgemeenschappen: O.L.V., Thabor, Moeder Teresa en de Raphael-Exodus.
De Lambertusbasiliek is aangewezen als eucharistisch centrum in Hengelo. In september wordt het 125-jarig jubileum gevierd met een feestweek met daarin o.a. een korendag, rondleiding in de basiliek voor alle basisscholen uit Hengelo, debatavond met o.a. Leo Feijen, Antoine Bodar en Anne van der Meiden, Candlenight en natuurlijk een feestelijke viering op zondag 20 september 2015. Het moet een jubileum voor heel Hengelo worden.

Het pastorale team bestaat uit Pastoor Oortman, pastor H. van den Bemt en pastoraal medewerker C. Timmerman.

Er worden veel activiteiten georganiseerd in de parochie. Er is een actieve kinderwerkgroep die elke week een kindernevendienst organiseert bij de 11:00 uur mis. De jongerenwerkgroep organiseert 3x per jaar een Candlenight en neemt deel aan de Wereld Jongerendagen. Tevens gaan leden van de geloofsgemeenschap Lambertus mee met de Twentse Processie Kevelaer. Ook worden verschillende cursussen georganiseerd zoals bijv. de Alpha Plus cursus, Lambertusacademie, gebedsgroep Emanuel en bij genoeg aanmeldingen een cursus icoonschilderen.

De uitdaging is om vooral de kinderen/jongeren te betrekken bij de geloofsgemeenschap. Zij zijn de toekomst van onze kerk.

Belangrijk om nog even te noemen is de rol die muziek speelt in de geloofsgemeenschap. Er zijn verschillende koren: Lambertuskoor, Schola, Cantorij, Voices to Heaven, herenkoor en de koorschool Lambertus.

Voor meer informatie gaat u naar:
www.sintlambertushengelo.nl

Sint Lambertusbasiliek in Hengelo

Sint Lambertusbasiliek in Hengelo

Foto: Wikipedia, fotograaf Tubantia, https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Lambertusbasiliek#/media/File:Lambertusbasiliek_Hengelo_%28cropped%29.JPG