Dé maandag bij Radio Maria!

Wat een mooi pakket van programma’s hoort u ook deze maandag (27 september) bij Radio Maria. Teveel mooie items om allemaal apart uit te lichten, hierbij toch een poging:

om 07:55 uur – luistert u naar ‘Goedemorgen Radio Maria’ – maak een fijne start van de dag, met mooie muziek, gebed, leuke info & een bakje koffie.
om 10:15 uur – trapt Mgr. Herman Woorts af met zijn 1ste bijdrage in het programma ‘een bisschop opent de week’. (foto: Aartsbisdom Utrecht)
om 11:00 uur – schuift Paul Graas aan bij Yvonne in het programma ‘Aan tafel met’ en spreken ze over karaktervorming in de opvoeding.

om 14:00 uur – staat Theo Parlevliet stil bij de Joodse opstand die door de Romeinen in het jaar 70 na Christus bloedig werd onderdrukt. In dat jaar werd ook de Tempel verwoest. Wij zien de gebeurtenissen door de ogen van de geschiedschrijver Flavius Josephus die in zijn boek De Joodse Oorlog uitvoerig verslag van de opstand gedaan heeft. Dat boek is door christenen altijd druk gelezen omdat het veel informatie geeft over het Palestina waarin zich de verhalen uit de evangelies en het boek Handelingen afspeelden. In deze vijfde uitzending vernemen we via zijn ooggetuigenis hoe Jeruzalem wordt belegerd en ingenomen door de troepen van Titus. Ook maken we mee hoe in het jaar 73 na Christus het laatste Joodse bolwerk Masada valt.

Luister naar Radio Maria Nederland via DAB+, radiomaria.nl en de app.