Een jonge ziel die het hart raakt

In een wereld van constant lawaai en afleiding, straalt het verhaal van Carlo Acutis als een heldere ster aan de hemel. Hij was niet zomaar een tiener; Carlo was een buitengewoon voorbeeld van liefde en geloof.

Het Buitengewone Leven van Carlo Acutis

Geboren in 1991 in Milaan, Italië, toonde Carlo al op jonge leeftijd een opmerkelijke interesse in de wereld van de technologie. Maar het was zijn diepgaande spiritualiteit die hem onderscheidde van zijn leeftijdsgenoten. Op de leeftijd van 7 jaar, ontving Carlo zijn eerste Heilige Communie en ontwikkelde hij een bijzondere devotie voor de Eucharistie.

Carlo’s leven was doordrenkt met een diep besef van de aanwezigheid van God in het dagelijkse leven. Hij documenteerde Eucharistiche wonderen op foto’s, met als doel anderen dichter bij God te brengen. Zijn passie voor het geloof weerhield hem er niet van om een normale tiener te zijn, maar inspireerde anderen om hun relatie met God te verdiepen.

Helaas werd Carlo Acutis slechts 15 jaar oud voordat hij aan leukemie overleed. Maar zijn erfenis leeft voort. Hij werd zalig verklaard door de katholieke kerk in 2020, en zijn levensverhaal blijft een bron van inspiratie voor velen.

Laat je inspireren door de gebeden en reflecties op Radio Maria, en sta open voor de eenvoudige schoonheid van het geloof. Zijn verhaal herinnert ons eraan dat heiligheid niet wacht tot we oud zijn, maar gevonden kan worden in elk moment van ons leven.

Inspiratie

Binnenkort wordt de bijzondere editie van het boekje ‘Carlo Acutis, Leven zonder grenzen’ voorgelezen op Radio Maria. Wil je hier niet op wachten? In onze audiotheek kun je alvast luisteren naar meerdere uitzendingen over deze bijzondere jongen.

Mogen we geleid worden door Carlo’s pad van liefde en toewijding.