Aan tafel met Jack Valero

Jack Valero was afgelopen weekend in Nederland en Radio Maria zag kans om hem te interviewen. Antoon ging snel met zijn ‘Edirol’ op pad. Met als resultaat een mooi gesprek in het Engels, tussendoor vertaald naar het Nederlands die gisteren, maandag 4 maart, al te beluisteren was in het programma ‘Aan tafel met’. Het interview kunt u hier in de audiotheek beluisteren.

Jack Valero komt uit Engeland en hij is lid van de ‘council’ of de raad van Opus Dei voor de regio Scandinavië, Ierland, Engeland en Nederland. Hij is de woordvoerder van Opus Dei in Londen en oprichter van ‘Catholic Voices‘. Catholic Voices zijn leken die het katholieke geloof ofwel de Katholieke Kerk in de media en het publieke debat kunnen toelichten.

In het interview vertelt Jack Valero een indrukwekkend verhaal over een jonge man, Pedro Ballester, die betrokken raakte bij Opus Dei toen hij 17 jaar was en een jaar later ziek werd. Hij werd gediagnostiseerd met botkanker. En toch was hij heel dicht bij God. Jack Valero heeft over Pedro een mooie documentaire gemaakt, hier te vinden op youtube.

Voor het interviewprogramma ‘Aan tafel met’ mogen we elke week een interessante gast ontvangen om mee in gesprek te gaan. In een boeiend gesprek met een van onze redactiemedewerkers ontdekt u wat leeft in de Kerk én leeft in het geloofsleven van de tafelgast(en). Laat u inspireren en informeren door de persoonlijke verhalen, de muziek en de projecten waar men zoal mee bezig is.