Het nieuwe seizoen is gestart en de redactie van Radio Maria Nederland heeft weer een stempel ‘nieuw’ gedrukt op het seizoen van september 2020 tot mei 2021. Welke programma verbeteringen en aanvullingen zijn geïmplementeerd? Op deze pagina lichten wij dat graag toe.  

DE FAMILIE VAN RADIO MARIA (2e dinsdag van de maand - 14.00 uur)
Radio Maria is een vrijwilligersradio. Dat hoort u ons geregeld zeggen en dat merkt u onder andere aan alle verschillende stemmen die op de radio te horen zijn. Onze familie is dan ook behoorlijk uitgebreid en we willen u in het nieuwe seizoen graag nader kennis laten maken met al deze verschillende mensen. In het nieuwe seizoen gaan we elke tweede dinsdag van de maand om 14:00 uur steeds met één van de vrijwilligers of het team persoonlijk in gesprek. Hoe hebben ze Radio Maria leren kennen, waarom zijn ze vrijwilliger/actief geworden en wat betekent dat voor hen? Maar ook: Is het geloof altijd belangrijk geweest en hoe geef je het door aan eventuele kinderen? Stem vanaf september dus af op ‘De familie van Radio Maria’.
ROZENKRANSGEBED IN DE AVOND
Elke avond kunt u voortaan de rozenkrans bidden om 22.15 uur.
BIDDENDE MOEDERS (MOTHERS PRAYERS) (elke woensdag)
Op de woensdag kunt u voortaan om 10.15 uur aansluiten bij het gebed van Biddende Moeders, zoals dat ook in de zomerperiode al kon. Radio Maria bekrachtigd graag het gebed en maakt het bidden voor de moeders ook graag wat makkelijker (in corona-tijd).
KARMELRETRAITE (3e dinsdag van de maand - 14.00 uur)
De spiritualiteit van het bidden en de liturgie van de openbare eredienst en het getijdengebed is de invalshoek van deze Karmel– ‘retraite’ . Het gaat om een bezinning aan de basis voor gewone parochianen in Nederland, die met vrucht willen deelnemen aan de kerk. Deze retraite wordt gebracht door pater Wil Boerkamp O.Carm.)
DE KLEINSTE KERK (4e dinsdag van de maand - 14.00 uur)
‘De Kleinste Kerk’ verhuist (van de woensdag) naar de vierde dinsdag van de maand en ‘groeit’ naar een programma van ongeveer een uur. Zo komt er meer tijd en gelegenheid om wat dieper op een onderwerp in te gaan en om er een kinderhoekje aan toe te voegen. We willen ook graag ruimte geven aan luisteraarsvragen: heb je vragen die de (geloofs)opvoeding aangaan, stuur ze dan naar info@radiomaria.nl. Bovendien kun je als ouder(s) de podcast ‘de kleinste kerk’ altijd terugluisteren via de Radio Maria audiotheek of de Radio Maria Soundcloud. Dat is wel zo handig met (of juist zonder) de kleine kinderen.
EUCHARISTIEVIERING OP DE ZATERDAGAVONDEN
In de loop van dit seizoen gaat Radio Maria ook graag de eucharistievieringen op de zaterdagavonden uitzenden. Dat gaat echter nog niet per direct in. We houden u op de hoogte.

Gebedenboekje ‘Bidden met Radio Maria’
Maak het bidden met Radio Maria makkelijk en bestel het nieuwe gebedenboekje van Radio Maria Nederland. Met een gift (richtprijs van € 8,-) kunt u dit prachtige gebedenboekje toegestuurd krijgen. Daarmee steunt u de missie van Radio Maria Nederland en uw eigen gebedsleven krijgt een mooie impuls. Tip leg het gebedenboekje dichtbij uw radio of uw ‘gebedshoekje’. Bestel het via het bestelformulier. Het boekje is op A6-formaat en bevat ca. 40 pagina’s aan gebeden en de volgorde van de H. Mis.

Radio Maria nieuwsbrief – inschrijven klik hier
Elk jaar sturen we een volledig programma-overzicht (twee A4-tjes) voor het nieuwe seizoen als nieuwsbrief naar de Radio Maria achterban. Wilt u deze in het vervolg graag ontvangen, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. De Radio Maria nieuwsbrief verschijnt 5 tot 6 keer per jaar en geeft

Radio Maria digitale weekoverzicht – inschrijven klik hier
Ook kunt u zich inschrijven voor de wekelijkse programma-overzichten die u dan digitaal per mail ontvangt.