De wetenschap bevestigt: man en vrouw zijn verschillend.

In het programma Biofides spreekt Vincent Kemme vandaag over de verschillen tussen man en vrouw naar aanleiding van een interview in het NRC met Iris Sommer, psychiater en neurowetenschapper, hoogleraar aan het UMC Groningen.

Dat man en vrouw biologisch verschillen is niet zo moeilijk te zien. En wat de Openbaring (bijbel, traditie, kerkelijk leergezag) zegt laat ook weinig twijfel. Maar weinig mensen weten dat ook de psychologie als wetenschap duidelijke taal spreekt: de verschillen tussen man en vrouw zijn voor deze wetenschap voor het allergrootste deel bepaald door natuurlijke aanleg, en maar voor een deel door opvoeding of cultuur. Mannen en vrouwen zijn dus verschillend en men doet er goed aan daar rekening mee te houden.

Luister om 10:15 uur (herhalingen om 16:30, 23:45 en 05:30 uur) naar Radio Maria via DAB+ en internet (radiomaria.nl of de gratis App).

Wilt u meer achtergrond informatie? Vier gerelateerde artikelen kunt u vinden op: www.biofides.eu/mannen-en-vrouwen-zijn-verschillend

#biofides #radiomarianl #man/vrouw