Radio Maria bestaat in 2018 maar liefst 10 jaar! Dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

In 2008 startten de activiteiten in Nederland met een studio in ’s-Hertogenbosch en landelijk bereik. Inmiddels is Radio Maria niet meer weg te denken uit het katholieke medialandschap. “Radio Maria is er om de mensen te ondersteunen in hun geloofsleven. Zowel door samen te bidden alsook door inspirerende verhalen en interessante informatie over het geloof uit te zenden”, zegt programmadirecteur pater Elias over de doelstelling van het station.

Het aankomende jaar staat voor een groot deel in het teken van het jubileum. Zo wordt onder andere een provincietour georganiseerd. In twaalf maanden tijd gaat Radio Maria iedere maand naar één van de twaalf provinciën. “Er zijn nog heel veel mensen die geen weet hebben van de rijkdom die Radio Maria hun te bieden heeft. Daarom willen we dit jaar aangrijpen om Radio Maria Nederland nog meer op de kaart zetten”, aldus pater Elias.

Op zaterdag 3 februari is met ongeveer 400 aanwezigen een jubileumfeest gevierd. In de Sint-Janskathedraal in Den Bosch werd, met hoofdcelebrant Mgr. De Korte, de H. Mis gevierd. Aansluitend was er een feest in het nabijgelegen Sint-Janscentrum.