Het houdt iedereen in meer of mindere mate bezig. Er komt een dag dat we het leven op aarde achter ons laten. Als katholieken geloven we in een eeuwig leven bij onze hemelse Vader in de hemel. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over aardse zaken. Toch is het goed om stil te staan bij wat er met uw nalatenschap gebeurt.

Leg uw wensen vast

Het is heel simpel. Met een testament bepaalt ú waar uw erfenis naartoe gaat. Zonder testament bepaalt de wet naar wie uw bezittingen gaan na uw overlijden. In eerste instantie erft uw familie. Heeft u geen familie, dan gaat uw nalatenschap naar de staat.

De ervaring leert dat het een hele geruststelling is als u zelf in een testament vastlegt waar uw bezittingen naartoe gaan na uw overlijden.

Het katholieke geluid laten klinken

Natuurlijk neemt u in uw testament uw kinderen, naaste familie en dierbaren op. Het zou geweldig zijn wanneer u ook een deel nalaat aan Radio Maria. Op deze manier bouwt u mee aan dit gezegende project waar de Nederlandse Kerk zoveel behoefte aan heeft. U helpt mee om het katholieke geluid te laten klinken.

Brochure

Bekijk en download hier de brochure ‘Doneren & nalaten’.