Antwoorden op veelgestelde vragen
Waarom zendt Radio Maria niet meer uit via de middengolf (AM)?
Dat komt doordat de exploitant van de zendmast (KPN) de uitzendingen via de middengolf eerder staakt dan verwacht en er is, na uitgebreid onderzoek van het bestuur van Radio Maria, geen betaalbaar AM-alternatief gevonden. Het is dus niet zo dat Radio Maria er zelf voor gekozen heeft om de uitzendingen via de middengolf te staken.
Moet ik extra gaan betalen voor DAB+?
Nee, DAB+ gaat gewoon gratis via de lucht, dus via de ether net zoals AM en FM.
Als ik geen DAB+ radiotoestel koop, dan kan ik Radio Maria niet meer beluisteren?
U kunt Radio Maria ook ontvangen via internet als u beschikt over een internetaansluiting. Zonder een DAB+ radiotoestel kunt u inderdaad geen Radio Maria ontvangen via DAB+.
Moet ik internet hebben om DAB+ te kunnen ontvangen?
Nee, voor het DAB+ signaal heeft u geen internet nodig. Het DAB+ signaal gaat gewoon gratis via de ether net zoals AM en FM.
Kan ik alleen bij Radio Maria zo’n DAB+ radiotoestel kopen?
Nee, u kunt bij elke willekeurige elektronicawinkel een DAB+ radiotoestel kopen. Radio Maria biedt u inderdaad ook een DAB+ en internetradiotoestellen aan. Ga hier naar de bestelpagina.
Is DAB+ blijvend of verandert er binnenkort weer iets?
DAB+ is blijvend, de overheid is bezig het signaal te verbeteren, zodat op den duur ook dekking binnenshuis veel beter wordt.
Kan ik in de auto nog naar Radio Maria luisteren? / Hoe kan ik in de auto naar Radio Maria luisteren?
Verscheidene autofabrikanten hebben modellen waarin een digitale radio standaard wordt meegeleverd of als optie verkrijgbaar is. Voor meer informatie over digitale radio in de auto kunt u terecht op deze webpagina. Ook kunt u tijdens het technisch spreekuur telefonisch contact opnemen met onze technicus. Daarnaast kunt u een e-mail sturen naar techniek@radiomaria.nl
Ik woon in België, kan ik niet meer naar Radio Maria Nederland luisteren?
Via internet kunt u ons overal ontvangen, ook in België. Via DAB+ hangt dit sterk af van de locatie waar u zich bevindt. Er is nu landelijk dekking van 95% buitenshuis. De overheid is bezig het signaal te verbeteren, vanaf 1 januari 2016 is DAB+ in grote delen van Nederland ook binnenshuis te ontvangen.
Ik ben al op leeftijd, kan iemand voor mij de radio komen installeren?
Misschien kunt u hulp inschakelen in uw directe omgeving (buren, vrienden, kinderen enz.) Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u ook bellen tijdens het technisch spreekuur.
Heeft digitale radio iets met digitale TV te maken?
Nee, digitale radio staat los van digitale TV. Digitale TV gaat via de kabel. Wij zijn (nog) niet via de kabel te ontvangen.