Radio Maria in het land

opGROEIsymposium 2016 - ‘Hoe maken we onze kinderen weerbaar’

19-04-2016

Luister deze uitzending hier terug:

Deze lezing is opgenomen tijdens het opGROEIsymposium dat op zaterdag 5 maart plaats vond in Hilversum. Het opGROEIsymposium is een initiatief dat relaties en seksualiteit binnen de gelovige opvoeding centraal stelt. Onder de titel Prachtig&Krachtig, als krachtige ouders een prachtige boodschap brengen, belichten sprekers uit binnen- en buitenland juist de aspecten rondom relaties en seksualiteit waarbij je als ouder/opvoeder wel wat extra input kunt gebruiken: wat is de boodschap van God, waarmee worden wij en onze kinderen geconfronteerd en hoe kunnen we het in onze opvoeding aanpakken.

 

Maureen Altorf traint tieners en jongeren in weerbaar-zijn en helpt hen inzicht te krijgen in hun moreel besef, geweten en handelen zodat zij de juiste keuzes kunnen maken, ook m.b.t. relaties en seksualiteit.

Maureen Altorf is projectleider van No Apologies. Dit is een karaktervormend programma met als doel om jongeren van 11 tot 18 jaar inzicht te geven in hun denken en doen. Mareen weet wat er speelt in deze leeftijdsgroep en heeft een onmiskenbaar groot talent om tieners en jongeren aan te spreken.