Iedere week staat er bij Radio Maria een parochie centraal: de Parochie van de Week. Tijdens het programma ‘Tegen twaalven’ (ma, wo en vr tussen 11.30u – 12.00u) gaat Radio Maria in gesprek met drie mensen uit de parochie. Op zaterdag en zondag wordt een compilatie van deze gesprekken uitgezonden. Op zaterdag om 11.30u en op zondag om 13.00u.

bergen

Parochie van de week (week 38): Petrus en Paulus/ Benedictusparochie in Bergen
Website van de parochie: http://www.rkparochiebergennh.nl/

Algemene omschrijving/gegevens van de parochie (aantal parochianen, aantal kerken enz.):

Circa 3000 ingeschreven parochianen, 1 kerk in Bergen, samenwerkingsverband sinds afgelopen jaar met de Joannes de Doper parochie in Schoorl waar ook 1 kerk is.

Wie vormen het pastoraal team? (priesters, pastoraal werkers enz.):
Pastoor (op afstand) Franklin Brigitha, eerste priester: kapelaan Jeroen de Wit, tevens ondersteuning van twee paters van het Mensgeworden Woord (IVE) die in Alkmaar-zuid actief zijn;

Welke activiteiten zijn kenmerkend voor de parochie.
Dit kunnen activiteiten op verschillende gebieden zijn (diaconie, bijzondere vieringen, jongerenwerk, muziek enz.)? De zondagse h. Mis staat centraal in onze parochie, verder zijn er af en toe kindermiddagen die goed bezocht zijn en doet de parochie qua tiener/ jongeren werk ook mee met de groepen Hi5spirit en Wake up together, opgezet door jongerenwerkster Karin Blaauw. De Petrus en Pauluskerk doet mee met de Kunst10daagse die van 17-25 oktober in Bergen gehouden wordt, dit jaar zullen we 13 mooie iconen van Gert Hüsstege in onze kerk hebben rond het thema ‘Barmhartigheid’. Verder is ook de Lichtjesavond in Bergen (begin augustus) altijd een druk bezochte avond in onze kerk, dit jaar met mooie zang van een meisje van 12 jaar.

Wat ziet u als parochie als de grootste uitdaging voor de komende jaren?
Het met Gods hulp een levende parochiegemeenschap te laten zijn waar alle generaties zich bij betrokken voelen en zijn.

Parochie Petrus en Paulus / Benedictus in Bergen