Een nieuw seizoen is begonnen. Een aantal prachtige nieuwe programma’s waaronder ‘Apologica’. Maar natuurlijk ook de programma’s die u gewend bent te beluisteren. Zo ook de rubriek ‘Parochie van de week’. Vandaag kunt u tijdens ‘Tegen twaalven’ weer luisteren naar verhalen uit de parochie.

Parochie van de week: Parochie de Goede Herder uit Tilburg
De parochie omvat maar liefst 8 kerken in Tilburg en Goirle (Brabant). Het pastorale team wordt gevormd door Pastoor Miltenburg, kapelaan Loodts, kapelaan Theunissen, pastoor van Noorwegen, pastoor van Zuthpen, diaken Vugs, diaken van Amelsvoort, diaken van Boekel, pastoraal werkers Strijards en van den Boom, priesterstudent Gideon van Meeteren. Een behoorlijk team dus.
Een kenmerkende activiteit voor de parochie is de Alpha-cursus. Door deze bijzondere geloofscursus ontstaat in de kerk van ’t Heike nieuw leven. Op de vraag wat de grootste uitdaging is voor de parochie antwoord kapelaan Loodts: “We zullen met spijt kerken moeten sluiten en we hopen dat deze mensen hun weg vinden naar een actieve kerk in onze parochie.”

Website van de parochie: www.parochiedegoedeherder.nl

Wanneer wordt parochie van de week uitgezonden?

Maandag in ‘Tegen twaalven’ rond 11.45 uur
Woensdag in ‘Tegen twaalven’ rond 11.45 uur
Vrijdag in ‘Tegen twaalven’ rond 11.45 uur
Zaterdag – een compilatie van alle gesprekken om 11.30 uur
Zondag – een compilatie van alle gesprekken om 13.00 uur

Het interieur van de Heikese kerk in Tilburg.
Het interieur van de Heikese kerk in Tilburg.

Parochie de Goede Herder uit Tilburg