Paus Fran­cis­cus heeft afgelopen zondag 10 oktober het synodale proces geopend. Al vanaf het begin van zijn pontificaat verlangt paus Franciscus naar meer synodaliteit, letterlijk ‘samen wandelen’, in de Kerk. In dat traject neemt hij ons allen mee. Daarom zal aanstaande zondag in ieder bisdom in de wereld een dio­ce­sane fase geopend worden van consul­ta­tie en gesprek. Dat zal gaan over de thema’s van de bis­schop­pen­synode van 2023 over synodaliteit. Alle gelo­vi­gen wor­den zo aangespoord om mee te spreken over de synodale kerk: met als pijlers communie, par­ti­ci­pa­tie en missie.

Radio Maria zal op zondag 17 oktober de Heilige Mis live uitzenden vanuit ka­the­drale basiliek St. Bavo te Haar­lem om 10:00 uur. De bisschop van het Bisdom Haarlem-Amsterdam Mgr. Hendriks zal tijdens de Eucha­ris­tie­vie­ring stilstaan bij de Synodale consul­ta­tie.

Om nog wat meer grip te krijgen op dit synodale proces zal pr. Koos a.s. donderdag 14 oktober om 11:00 uur in het programma ‘Geloofsvorming’ nader ingaan op de betekenis van de Synodale weg.

Luister naar Radio Maria via DAB+, radiomaria.nl en de app.

 

De synodale weg van de kerk