Beste luisteraars van Radio Maria,

Afgelopen dinsdag is het Radio Maria gelukt om bij de overheid een nieuwe DAB+ vergunning te verwerven. Deze vergunning heeft een looptijd van 12 jaar. Dat betekent dat Radio Maria in ieder geval tot 2033 via DAB+ kan blijven uitzenden.

Tot nu toe heeft Radio Maria via DAB kunnen uitzenden op basis van een doorgifteovereenkomst met Radiocorp BV. Radio Maria huurt zogezegd frequentieruimte bij een andere partij. Deze overeenkomst is echter eindig en loopt uiterlijk in 2025 af. Het is voor Radio Maria en ook voor de Wereldfamilie van Radio Maria van groot belang ook voor de lange termijn zekerheid te hebben over de uitzendmogelijkheden via DAB+. Via internet en DAB+ hebben zoveel mogelijk mensen in Nederland de mogelijkheid om te luisteren naar de Blijde boodschap die Radio Maria wil verspreiden. Dat is de reden waarom Radio Maria meegedaan heeft met de veiling voor de nieuwe DAB+ laag 7 afgelopen dinsdag.

Zoals iedereen in de pers heeft kunnen lezen heeft Radio Maria een fors bedrag moeten betalen voor deze vergunning. We hebben de afgelopen tijd wat middelen kunnen reserveren voor deze investering, maar de uiteindelijke omvang van dit bedrag gaat de financiële mogelijkheden van Radio Maria Nederland ver te boven. De aankoop is alleen mogelijk geweest dankzij een grote financiële bijdrage van de Wereldfamilie. Wij zijn de Wereldfamilie daarvoor veel dank verschuldigd.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer het nieuwe netwerk in de lucht zal zijn en hoe snel in heel Nederland dezelfde dekking zal worden bereikt die we nu hebben. Er moet rekening gehouden worden met een periode van 1 tot 3 jaar. De kosten voor de exploitatie van het nieuwe netwerk moeten nog verder uit onderhandeld worden. Vanzelfsprekend proberen wij deze zo laag mogelijk te houden.

Hartelijke groet,

Voorzitter Ger Zimmermann

Radio Maria voor de komende 12 jaar verzekerd van DAB+