Het boek ‘Het wordt avond, de dag loopt reeds ten einde’ van Kardinaal Sarah kunt u vanaf vandaag (dinsdag 25 mei) op weekdagen beluisteren bij Radio Maria. Het betreft het derde boek van Kardinaal Sarah en publicist Nicolas Diat. Dit boek vormt een verwijzing naar de dringende uitnodiging van de twee Emmaüsgangers aan Jezus – die ze op dat moment nog niet als zodanig herkend hadden -: “Blijf bij ons, want het wordt al avond en de dag loopt ten einde”. Dit boek is voor Kardinaal Sarah een hartenkreet! Een hartenkreet van liefde voor God en mijn broeders. Misschien is de centrale dubbele boodschap in dit boek wel dat de crisis van de Kerk vooral een geloofscrisis is en dat, tegelijkertijd en daarmee samenhangend, de neergang van de westerse beschaving veroorzaakt wordt door diezelfde geloofscrisis, een ‘verlies van het gevoel voor Gods transcendentie, het verloren gaan van de antenne voor Gods mysterie en voor Gods majesteit en het steeds verder weg drijven van het besef van Gods nabijheid in Jezus Christus’.

Luister elke werkdag om 06:05 uur, 16:00 uur of 00:00 uur naar Radio Maria via DAB+, radiomaria.nl of de App.

Het boek is uitgebracht door de uitgeverijen Betsaïda en De Boog.

In 2020 kon u luisteren naar een beschouwing van het boek ‘Het word avond, de dag loopt reeds ten einde’ door Theo Parlevliet op meerdere thema’s en vragen. Deze serie kunt u hier vinden in de audiotheek van Radio Maria of in de speellijst onderaan dit bericht. Het eerste boek van Kardinaal Sarah en Nicolas Diat ‘God of niets’ kunt u hier beluisteren.

Kardinaal Sarah’s boek bij Radio Maria