Maak elke dag ruimte voor een korte meditatie en geef uzelf een extra zetje op weg naar heiligheid. Vanaf Aswoensdag is bij Radio Maria Nederland de nieuwe reeks ‘Heilig in 5 minuten’ op de radio. P. Koos Smits neemt u mee aan de hand van de vastenkalender van de zusters Stella Matutina te Dordrecht. Een mooi aanbod van extra inspiratie op weg naar Pasen!

De vastenkalender ‘Sterren van Hoop’
Wonderbaarlijk hoe tegenwoordig overal allerlei initiatieven ontstaan om de 40-daagse vastentijd op creatieve maar ook spirituele wijze vorm en inhoud te geven. Aldus het fenomeen: Vastenkalender. Zo hebben de contemplatieve zusters Stella Matutina te Dordrecht voor 2021 een vastenkalender gemaakt, deze keer niet zozeer spreuken of citaten alleen, maar de levende werkelijkheid van mensen die hebben geleefd en geofferd in de liefde van God. In een klein handzaam boekje komt elke dag zo een ‘heilige’ in beeld, meestal jong van leeftijd, meestal uit recente tijd, meestal nog onbekend. 

Luister dagelijks om 08:25, 16:55 en 22:10 uur naar Radio Maria via DAB+, radiomaria.nl en de App.

‘Heilig in 5 minuten’ – dagelijkse meditaties