Voorbereiden op kerst, dat gaat bij Radio Maria natuurlijk samen met de radioretraites. Deze keer hebben kapelaan Luc Simons en pr. Nacho Vergara de overdenkingen ter voorbereiding op kerst opgenomen voor u. Van maandag 20 december tot vrijdag 24 december zijn twee nieuwe kerstretraites te volgen bij Radio Maria Nederland. We starten met de radioretraite van kapelaan Luc Simons en daarna volgt pr. Nacho Vergara.

De Kerstretraite met pr. Luc Simons (3 lezingen – maandag t/m woensdag)
In de Adventstijd bereiden we ons voor en laten we ons voorbereiden op de komst van Christus, in ons hart en in de wereld. De liturgie van de Kerk mag ons daarbij helpen door de lezingen en door een aantal Bijbelse personen die in deze lezingen tot ons spreken in woorden en daden. Dat zijn de profeet Jesaja, Johannes de Doper en zij die nauw betrokken zijn bij de geboorte van Jezus: Zacharias en Elisabeth en Jozef en Maria. In de drie inleidingen staat kapelaan Simons stil bij deze personen en de thema’s waakzaamheid, bekering en ontvankelijkheid.
Tijden:  11:00 uur, 20:30 uur en 03:30 uur.

De Kerstretraite met pr. Nacho Vergara (2 lezingen – donderdag en vrijdag)
Tijdens de Adventsretraite zal pr. Vergara op donderdag ingaan op het citaat uit de Bijbel “De dag van de Heer is nabij, Hij komt ons bevrijden”. Vanuit die gedachte mogen we ons hart en ons thuis voorbereiden op de komst van Jezus. Op vrijdag staat het citaat “Het volk dat wandelt in de duisternis ziet een helder licht” centraal. Jezus komt in armoede en nederigheid, en brengt ons zijn vreugde en zijn vrede.
Tijden:  11:00 uur, 20:30 uur en 03:30 uur.

In de week voor kerstmis kunt u ook luisteren naar herhalingen van kerstretraites van vorige jaren, deze zijn elke middag om 14:00 uur op de radio. De retraites zijn uiteraard ook weer te beluisteren vanuit de audiotheek.
 

Kerstretraites bij Radio Maria!