Vandaag spreekt Vincent Kemme in het programma Biofides over CRISPR-Cas, een methode om te knippen en plakken in DNA.
Het aanpassen van DNA was voorheen een moeizaam proces met weinig nauwkeurigheid. Maar dat ligt nu anders door de CRISPR-Cas methode. In 2013 publiceerde de wetenschapper Feng Zhang de eerste methode om CRISPR in het genoom van muizen én mensen te bewerken. Deze methode heeft zich verder kunnen ontwikkelen in de afgelopen jaren. Maar hoe vertaalt dit naar 2020? Bijvoorbeeld in de toepassing in landbouw óf wellicht zelfs de bestrijding van Corona bij mensen? Sleutelen aan het DNA, wat vinden we daarvan? In ieder geval is het belangrijk om meer kennis te hebben over deze methode. In het programma Biofides zal Vincent Kemme dan ook uitleg geven over de CRISPR-Cas9 methode.

Luister dus om 10:15, 16:30 of 23:45 uur naar Radio Maria Nederland via DAB+, internet (klik hier) of de app.

CRISPR-Cas – DNA manipulatie