Geen reguliere Mariathon maar wel een internationale gebedsdag
Jaarlijks organiseert Radio Maria in de meimaand wereldwijd een Mariathon. Alle Radio Maria stations zamelen dan geld in voor verschillende projecten van de wereldfamilie van Radio Maria – bijvoorbeeld een nieuw op te zetten radiostation in Afrika, een zender voor Radio Maria in Irak of een ander project.

Deze meimaand kan de Mariathon helaas niet doorgaan vanwege de Coronamaatregelen. De maatregelen maken het onmogelijk om de Mariathon op een goede manier te organiseren. Er is daarom besloten om het te verschuiven naar een moment na de zomer – vermoedelijk september of oktober. 

Spirituele Mariathon woensdag 13 mei
Wel organiseert Radio Maria dit jaar een spirituele Mariathon op woensdag 13 mei. Een dag vol van gebed, in het bijzonder voor alle slachtoffers door het Coronavirus, voor allen die ziek zijn en de helden (barmhartige Samaritanen) in de zorg. Laten we op 13 mei de gebeden bundelen, doe mee!

Radio Maria Nederland start deze Spirituele Mariathon om 07.55 uur met ‘Goedemorgen Radio Maria’ en deze ronden we af om 18.00 uur met het gebed ‘Koningin des Hemels’ ofwel het ‘Regina caeli’. Radio Maria nodigt u uit om mee te bidden, dat kan bijvoorbeeld door live in de uitzending uw (favoriete) gebed te bidden. Uiteraard bidden we ook de getijdengebeden en de rozenkrans.

Internationale rozenkrans
Om 12.00 uur bidden we een internationale rozenkransgebed in het latijn, geleidt vanuit Radio Maria Oostenrijk. Dit gebed zal een samenwerking zijn met verschillende radiostations en priesters. Bij deze rozenkrans overwegen we de Glorievolle Geheimen.

Voor meer informatie over het programma op deze dag: klik hier

Mariathon verschoven naar september of oktober
De jaarlijkse Mariathon die normaal gesproken georganiseerd wordt als tweedaagse fondswervingsactie verschuift naar september of oktober. Uiteraard wanneer de situatie het dan wel toelaat. Niettemin nodigt Radio Maria u uit om ook in de meimaand uw gave te schenken en de missie van Radio Maria te steunen, dat is en blijft nodig.

Woensdag 13 mei – Internationale Spirituele Mariathon (gebedsdag)