Beste luisteraars, met Palmzondag gaan we de Goede Week in met elkaar. Wat is het is kostbaar om in Christus met elkaar verbonden te mogen zijn. Dit jaar vieren we de Goede Week door de COVID-19 pandemie allemaal vanuit thuis, dat is lastig, een groot gemis. Laat uw geloof evenwel gesterkt worden door Gods woord via het gehoor, de Geestelijke communie en door het gebed. 

Radio Maria is dankbaar dat het een middel mag bieden en in tijden als deze een belangrijke bijdrage mag geven. Radio Maria Nederland maakt dat graag mogelijk, opdat u de Goede Week en Pasen volledig kunt vieren. In de Goede Week biedt Radio Maria een prachtige programmering aan.

Bekijk hier het overzicht van vieringen en retraites in de Goede Week.
Download hier een handig overzicht van de belangrijkste uitzendingen op 1 A4-tje.

Liturgische vieringen in de Goede Week
Volg alle liturgische momenten van de Goede Week via de Radio. We zenden de Eucharistievieringen onder andere uit vanuit de kathedrale basiliek van Sint Bavo in Haarlem.

Gebed – Bid mee met de getijden, de Rozenkrans en het ‘coronacrisis’ gebedsuur (dinsdag 11.00 uur).

Radioretraites in de Goede Week
Maria zendt sinds jaren radioretraites uit tijdens de Goede Week. Ook dit jaar zijn er twee nieuwe Paasretraites opgenomen en deze worden vanaf maandag uitgezonden.

Pastoor Marc Massaer heeft een driedelige radioretraite opgenomen met als titel: ‘De veertigdagentijd, een genadevolle tijd om je relatie met Jezus en je naaste te vernieuwen.’ Elk deel heeft een gericht thema gekregen. Maandag – de veertigdagentijd. Dinsdag – Verzoening met God en je naaste. Woensdag – De kracht van de stilte en het gebed.

Pastoor Eric van Teijlingen geeft vanaf Witte Donderdag een vierdelige Radioretraite met als titel ‘De wereld op z’n kop’.
De uitzendingen van de retraites zijn om: 11:00 uur, 20:30* uur en 03:30 uur.
* uitzondering op Paaszondag – het tijdstip in de avond is dan om 18.05 uur.

Algehele programmering
De programmering is volledig georiënteerd op de Goede Week en Pasen. Luister daarom juist nu live via internet, DAB+ of de app mee met Radio Maria. Elke overweging, meditatie of programma is van bijzondere waarde.

Audiotheek
Via de audiotheek van Radio Maria kunt u de uitzendingen terug luisteren, weliswaar niet direct. De Paasretraites van voorgaande jaren kunt u nu al beluisteren. De audiotheek, met meer dan 8000 uitzendingen, is te benaderen via de website van Radio Maria of de gratis Radio Maria app. Download de app – klik hier

Beleef de Goede Week en Pasen samen met Radio Maria Nederland!