Vandaag vieren we een bijzonder hoogfeest in een uitzonderlijke tijd. De Aankondiging van de menswording van Jezus Christus als begin van de verlossing en het ja-woord van Maria bij de boodschap van de engel Gabriël. Hoe meer is er in deze tijd ook een ja-woord van ons nodig.. om in ons eigen leven meer en meer (of voor het eerst) ontvankelijk te mogen zijn voor God. Laat God je raken door het vuur van zijn liefde.

We bidden vandaag in het bijzonder op voorspraak van de H. maagd Maria dat de ontferming van God zich onweerlegbaar duidelijk maakt en zieken gesterkt en genezen worden binnen en buiten de ziekenhuizen. Heilige maagd Maria we bidden dat uw mantel van liefde en zorg ons bedekt, in het bijzonder voor hen die op de intensive care liggen van ziekenhuizen.

Bij Radio Maria Nederland vieren we het hoogfeest van de Aankondiging van de Heer uitgebreid. Hierbij een greep uit het programma van vandaag:

08.30 uur – Bidden we de rozenkrans met de blijde geheimen.
09.00 uurEucharistieviering vanuit de Sint-Servaaskapel in Maastricht.
09.45 uur – Een overweging op de communio-tekst door p. Koos Smits.
11.00 uur – Programma ‘Geloofsvorming’ – Maria Boodschap in het teken van ProLife – door Pastoor Harm Schilder.
12.00 uur – Bidden we het Angelus – de Engel des Heren en het Onze Vader met Paus Franciscus en christenen wereldwijd voor de Covid-19 pandemie. Gevolgd met een toewijdingsgebed van Radio Maria tot de H. Maria.
12.15 uur – Bidden we de rozenkrans met de blijde geheimen.
13.15 uur – Bidden onderweg – podcast van de Jezuïeten.
13.30 uur – (Maria) Boodschap vanuit het heiligdom Heiloo – met het programma ‘Naar de Bron’ – met rector Jeroen de Wit.
15.00 uur – Bidden we de rozenkrans van de Goddelijke barmhartigheid.
17.30 uur – Bidden we de rozenkrans met de blijde geheimen.
18.00 uur – Bidden we het Angelus – de Engel des Heren.
18.05 uur – Programma ‘Uit het archief’ – Gregoriaans voor het hoogfeest van Maria Boodschap – door Diaken John van Grinsven
19.00 uurEucharistieviering vanuit de H. Gerardus Majellakerk in Utrecht
20.30 uur – programma ‘Geloofsvorming’ (herhaling)- Maria Boodschap in het teken van ProLife – door Pastoor Harm Schilder.

Luister naar Radio Maria Nederland, via DAB+ en internet (www.radiomaria.nl of de gratis app) en luister uitzendingen terug via: www.radiomaria.nl/uitzendinggemist.

Aankondiging van de Heer – Maria Boodschap