Vanaf het nieuwe jaar zijn we met Radio Maria Nederland (als ook andere radiozenders) beter te ontvangen via het DAB+ signaal (op kanaal 11C). Vanaf 1 januari staat er namelijk een krachtige nieuwe DAB+ zender aan in Alphen aan den Rijn. Deze voorziet een groot deel van de Randstad van een verbeterde ontvangst. Ook zijn er upgrades gedaan bij de zendinstallaties van Rotterdam, Megen en Hilversum. Daardoor is de ontvangst dus voor grote delen van Nederland er duidelijk op vooruit gegaan.

Bovendien is er onlangs ‘intern’ een aantal software-technische aanpassingen gedaan aan de output van het radio-signaal van Radio Maria Nederland. Is het u ook opgevallen dat het signaal luider en nog duidelijker binnenkomt / ontvangen kan worden?

Radio Maria Nederland is in 2020 dus uitstekend te beluisteren!

Verbeterde DAB+ signaal