Het kerkelijk jaar kleurt de programmering van Radio Maria. En dat is ook deze Veertigdagentijd weer het geval. Er is een prachtig aanbod aan programma’s. Dit gaat van dagelijkse meditaties tot radioretraites in de Goede Week.

Introïtus van de dag
Priester Koos Smits geeft iedere dag in de Veertigdagentijd, voorafgaand aan de H. Mis van 9:00 uur en 19:00 uur, een korte overweging aan de hand van de introïtustekst van de betreffende dag.

Teksten van de heilige Johannes van het Kruis
Dagelijks kunt u luisteren naar de meditatieve teksten van de H. Johannes van het Kruis. We lezen 40 strofen van het Geestelijk hooglied. Deze teksten worden rustig voorgedragen en omlijst door zorgvuldig gekozen muziek. We hopen dat het u mag helpen om tot rust en bezinning te komen tijdens deze Veertigdagentijd. Deze teksten komen een paar keer per dag voorbij.

Aan tafel met…
In de bijbel spreekt Jezus over bidden, vasten en aalmoezen. Om bij dit laatste aan te sluiten hebben de gesprekken in het programma Aan tafel met… tijdens de Veertigdagentijd een sterk diaconaal karakter. Zo schuift onder andere iemand aan van de Bisschoppelijke Vastenactie en zendt Radio Maria een reportage uit over de Zusters van Moeder Teresa.

De navolging van Christus in de Passietijd
In de Passietijd, de laatste twee weken van de Veertigdagentijd, kunt u om 8:00 uur
‘s ochtends (herhaling om 16:30 uur en 23:15 uur) luisteren naar een meditatie aan de hand van teksten uit ‘De navolging van Christus’, het prachtige boek van Thomas a Kempis.
De teksten worden langzaam voorgelezen en herhaald zodat u het even op u in kunt laten werken. De teksten worden ondersteund door mooie bijpassende muziek.

Radioretraites in de Goede Week

Radio Maria zendt sinds een aantal jaar radioretraites uit tijdens de Goede Week. Dit jaar kunt u op maandag, dinsdag en woensdag luisteren naar kapelaan Bryan van de Mortel. Hij geeft een radioretraite met als thema Toeleven naar het Triduüm’ aan de hand van de evangeliën van de dag. Op donderdag, vrijdag en zaterdag geeft kapelaan Pieter Zimmermann een retraite over het Paastriduüm. De lezingen zijn dagelijks om 11:00 uur en 20:30 uur te beluisteren.
In de middag zendt Radio Maria een retraite uit 2016 uit van mgr. Jan Liesen, bisschop van het bisdom Breda. Deze zijn telkens te beluisteren om 14:00 uur en 22:15 uur.

Audiotheek
Via de audiotheek van Radio Maria kunt u alle uitzendingen beluisteren wanneer het u uitkomt. De audiotheek, met meer dan 6000 uitzendingen, is te benaderen via de website van Radio Maria of de app.

Bekendmaken in uw parochie of omgeving
Op twee overzichtelijk vormgegeven A4tjes is het programma in één oogopslag na te lezen. Zeer geschikt om in uw kerk op te hangen.
Download hier de PDF om uit te printen en thuis en/of achter in de kerk op te hangen.

Met Radio Maria door de Veertigdagentijd naar Pasen